VIDEO Încă un elicopter intervine pentru lichidarea incendiului de lângă Cetatea Poenari. Traficul a fost blocat toată noaptea la Arefu, pe Transfăgărăşan

VIDEO Încă un elicopter intervine pentru lichidarea incendiului de lângă Cetatea Poenari. Traficul a fost blocat toată noaptea la Arefu, pe Transfăgărăşan

Zeci de pompieri au intervenit la Poenari, dar incendiul nu a fost încă lichidat. Foto CJ Argeş

De mai bine de 14 ore pompierii şi jandarmii argeşeni se luptă să stingă incendiul de vegetaţie de lângă Cetatea Poenari. Circulaţia rutieră, blocată toată noaptea pe DN7C Transfăgărăşan, pe ambele sensuri de mers, din cauza incendiului de vegetaţie produs la kilometrul 57, în comuna Arefu şi a căderilor de pietre de pe versanţi, a fost reluat luni dimineaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
UPDATE După 49 de misiuni de stingere cu ajutorul elicopterele si a dispozitivului Bumbi Bucket, marţi dimineaţă au fost reluate operaţunie de stingere a incendiului de la Poenari . Potrivit ISU Argeş, incendiul e aproape lichidat.
 
 
 
UPDATE: Luni, la Arefu se intervine în continuare pentru lichidarea incendiului, atât cu echipe de pompieri militari, cu mijloace de primă intervenţie şi motopompe, cât şi cu elicopterul IGAv, cu dispozitivul Bumbi Bucket. 
 
"Până la această oră s-au executat 6 misiuni de stingere cu ajutorul dispozitivului special ataşat elicopterului.
La ora 09.00 s-a desfăşurat, la sediul Hidroelectrica din localitate, şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, sub coordonarea Prefectului Judeţului, Emilian Dragnea, în urma căreia s-au luat următoarele măsuri: activarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a intervenţiei, cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice, Garda Forestieră, ISU, IPJ şi IJJ; restricţionarea circulaţiei în zonă, din motive de siguranţă (cad pietre) de către IPJ, pe timpul misiunii de intervenţie a elicopterelor IGAv; organizarea unor echipe specializate ale IJJ, în scopul prevenirii atacului animalelor sălbatice; suplimentarea numărului de lucrători silvici, care vor executa misiuni de patrulare în zonă. Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, un al doilea elicopter de la IGAv a fost solicitat şi se îndreaptă spre zona afectată, pentru utilizarea acestuia la operaţiunea de stingere. 
 
De asemenea, alte două autospeciale, dotate cu tunuri de apă, de la ISU Dâmboviţa şi ISU Teleorman  vor sosi în sprijin", se arată într-un comunicat transmis luni dimineaţă de ISU Argeş.
 
Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă totală de 14 ha, în acest moment fiind localizat în limita a unui hectar.
În funcţie de focarele identificate, vor fi stabilite direcţiile de acţiune pentru perioada următoare.
 
 
   ÃŽncă un elicopter a fost solicitat pentru lichidarea incendiului de lângă Cetatea Poenari. Traficul a fost blocat toată noaptea la Arefu, pe Transfăgărăşan
 
Ştirea iniţială:
 
Peste 50 de pompieri au intervenit pentru limitarea şi lichidarea incendiului izbucnit duminică, lângă cetatea lui Vlad Ţepeş. În sprijin le-au venit şi 14 jandarmi, dar incendiul n-a fost încă lichidat până luni dimineaţă.
 
„Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost ridicată capacitatea operaţională, astfel încât forţe suplimentare să ofere sprijin colegilor aflaţi deja în teren. Totodată, un elicopter, dotat cu sistem Bumbi Bucket, a fost solicitat pentru efectuarea recunoaşterilor din aer şi utilizarea acestuia la operaţiunea de stingere. De asemena, pentru ca intervenţia să nu afecteze turiştii aflaţi in zona, s-a luat măsura evacuarii acestora. Nu au fost înregistrate victime sau alte situatii care să genereze probleme deosebite”, se arată într-un comunicat ISU Argeş.
 
ISU Argeş a căutat încă de aseară soluţii pentru realizarea unui releu de motopompe, dar condiţiile de la faţa locului, care au făcut extrem de dificilă intervenţia, au impus intervenţia unui elicopter care acţionează în această dimineaţă. 
 
Aproape 1000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată au fost cuprinşi de incendiu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările