Un copil din Argeş s-a spânzurat în podul casei: i-a fost teamă că părinţii îl vor certa după ce vaca de care avea grijă şi-a rupt piciorul

Un copil din Argeş s-a spânzurat în podul casei: i-a fost teamă că părinţii îl vor certa după ce vaca de care avea grijă şi-a rupt piciorul

Foto arhivă Adevărul

Un băiat în vârstă de 14 ani dintr-o comunitate argeşeană de romi s-a sinucis marţi seara. Copilul a luat decizia să-şi pună ştreangul de gât după ce vaca pe care o dusese la păscut şi-a rupt piciorul.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: "I-a fost teamă că părinţii îl vor certa"

Tragedia s-a petrecut în satul Păuleasca din comuna Mălureni. 


Copilul s-a spânzurat în podul casei sale, o construcţie încă nefinalizată.

O vecină l-a văzut din stradă atârnând în ştreang şi i-a alertat pe localnici. Oamenii au sunat la 112, însă echipajul de intervenţe n-a mai putut decât să constate decesul.
 
Copilul, Alexandru Şerban, de etnie romă, mai are şapte fraţi: doi mai mari şi cinci mai mici. Locuiau cu mama lor, iar femeia nu se afla acasă în momentul în care băiatul şi-a curmat viaţa. Tatăl era plecat în străinătate şi urma să revină chiar marţi, în ziua fatidică.
 
Băiatul şi fraţii îl aştepta cu nerăbdare. Dimineaţă, puştiul fusese cu vaca la păscut, dar pe câmp animalul s-a accindentat.

"Vaca şi-a rupt piciorul, nu se ştie cum, iar copilul probabil că s-a speriat foarte tare. I-a fost teamă că părinţii îl vor certa, nu ştiu ce-o fi fost în mintea lui, săracul, mai ales că venea şi tatăl acasă, s-o fi gândit că-l dezamăgeşte şi s-a spânzurat. Între timp a ajuns acasă şi taică-su... Păcat de cei rămaşi în urmă. E o familie cu mulţi fraţi, care se ajurau între ei... E cumplit că s-a întâmplat aşa ceva", a declarat, pentru "Adevărul" Florian Bucălie, viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Mălureni.

"Toate indiciile, felul în care şi-a pregătit funia, arată că ar fi vorba de un gest premeditat", a declarat, pentru "Adevărul", agentul de poliţie Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş


citeste totul despre: