Un chirurg de la Spitalul Judeţean Argeş care a refuzat iniţial să facă testul de coronavirus, depistat pozitiv. Medicul a intrat în contact cu sute de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul a lucrat mai multe zile, deşi nu se simţea bine FOTO: Denis Grigorescu
Medicul a lucrat mai multe zile, deşi nu se simţea bine FOTO: Denis Grigorescu

Un doctor de la Spitalul Judeţean Argeş a fost depistat pozitiv la testul de coronavirus. Deşi avea simptome de infecţie respiratorie acută de peste o săptămână, medicul a refuzat să stea acasă, intrând în izolare de abia marţi 14 martie, după ce a intrat în contact cu sute de persoane. „S-a mobilizat o echipă mare care lucrează la identificarea contactelor. Vorbim de numere mari”, spune prefectul Emanuel Soare.

Medicul depistat pozitiv lucra la secţia de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Argeş. Săptămâna trecută, medicul respectiv a făcut un test rapid pentru COVID-19, iar rezultatul a ieşit negativ. Avea însă posibilitatea să efectueze şi o testare Real-time PCR, dar nu s-a trecut pe lista întocmită la nivel de unitate pentru această procedură, în ciuda nemulţumirilor colegilor săi. Ulterior, medicul a lucrat mai multe zile, deşi starea sa de sănătate era una cu probleme. La începutul săptămânii, Adriana Molfea, managerul Spitalului Judeţean Argeş, a negat vehement că în spital ar fi angajaţi suspecţi de coronavirus. De abia după ce au început să apară informaţii despre acel medic, s-a luat decizia ca el să se autoizoleze la domiciliu şi să i se facă un nou test. Iar testul a ieşit pozitiv. Trei asistente medicale care lucrau direct cu doctorul în cauză au fost şi ele izolate şi testate, iar rezultatele testelor vor sosi joi 16 aprilie de la Institutul Matei Balş din Capitală. 

Ce spune prefectul: „Toate persoanele iresponsabile vor răspunde în faţa legii”

Emanuel Soare, prefectul de Argeş, a confirmat că medicul în cauză a intrat în contact cu multe persoane şi că secţia va fi închisă: „S-a mobilizat o echipă mare care lucrează la identificarea contactelor. Evident că vorbim de numere mari. Au început mai multe tipuri de investigaţii. Vom închide secţia respectivă şi vom face tot ceea ce se impune pentru a identifica şi a bloca focarul”.

Tot prefectul de Argeş mai avertizează şi că „Toate persoanele iresponsabile vor răspunde în faţa legii. Culmea este că la acest spital au tot felul de echipamente de protecţie, aparate, proceduri, circuite... ” 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite