Un campion mondial a primit locuinţă de serviciu după ce a stat doi ani într-o magazie

Un campion mondial a primit locuinţă de serviciu după ce a
stat doi ani într-o magazie

Eduard Şerban, unul dintre cei mai valoroşi judoka din România FOTO: Denis Grigorescu

După ce a locuit timp de doi ani într-o magazie alături de tatăl său, Eduard Şerban, campion mondial de juniori la judo şi dublu medaliat cu bronz la Campionatele Europene, a primit vineri 11 iunie o locuinţă de serviciu de la Primăria Piteşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţiativa acordării unei garsoniere de serviciu aparţine primarului Cristian Gentea. „Nu era normal ca Eduard, un sportiv extrem de valoros, să locuiască în nişte condiţii extrem de precare. Marii campioni trebuie să fie susţinuţi cu fapte şi mă bucur că acum două luni consilierii locali au votat în unanimitate propunerea mea de a i se acorda o locuinţă de serviciu lui Eduard Şerban”, spune Cristian Gentea primarul Piteştiului.

Eduard Şerban va locui într-o garsonieră de 31 de metri pătraţi complet renovată după ce timp de doi ani a stat într-o magazie alături de tatăl său.

Legitimat la CSM Piteşti-FC Argeş, unde este pregătit de Valentin Ioniţă şi Cornel Pălărie, Eduard Şerban a fost campion mondial de juniori la Judo în 2017 în Chile, iar anul trecut a obţinut două medalii de bronz la Campionatele Europene, atât la juniori, cât şi la cadeţi.

Ţelul declarat al lui Eduard Şerban este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Iniţiativa primarului Piteştiului de a îi acorda o locuinţă de serviciu valorosului sportiv a fost apreciată şi de Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, care a declarat: „Puţini oameni din administraţie susţin sportivii de performanţă. Primarului Piteştiului este una dintre excepţiile fericite”.

Vă mai recomandăm şi:

Moment de răscruce pentru judo-ul românesc: George Teşeleanu a explicat cum vrea să schimbe faţa acestui sport

 

Alina Dumitru se implică în alegerile Federaţiei de Judo: „Îl susţin pe George Teşeleanu“


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările