Un bărbat din Argeş a murit la mai puţin de 24 de ore după ce a fost vaccinat anti-COVID-19. Precizările Comitetului Naţional de Coordonare a Vaccinării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a cerut să fie externat din Spitalul de la Mioveni contrar avizului medicilor FOTO: arhiva Adevărul
Bărbatul a cerut să fie externat din Spitalul de la Mioveni contrar avizului medicilor FOTO: arhiva Adevărul

Un bărbat de 45 de ani din Argeş a murit pe 3 martie, la o zi după ce a fost vaccinat împotriva SARS-CoV-2. Bărbatul a fost internat iniţial, dar a cerut să fie externat, contrar avizului medical.

Bărbatul s-a stins din viaţă pe 3 martie, la ora 3:20 dimineaţa, la mai puţin de 24 de ore de la administrarea vaccinului, după cum ne-au confirmat surse oficiale.

În cursul zilei de 2 martie a.c., persoana în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, judeţul Argeş.

„În urma efectuării triajului medical şi a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare”, precizează reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conştienţei suferit la domiciliu.

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigaţiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleaşi zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineaţa zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanţă, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu. Surse medicale ne-au precizat că bărbatul nu avea vreo afecţiune cronică.

La acest moment, DSP Argeş a sesizat autorităţile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidenţă cu dislipidemie şi valori tensionale crescute.

Vă mai recomandăm şi:

Un român a fost ucis când livra colete Amazon, în Anglia. Comunitatea strânge bani pentru fiica sa de trei luni

Transformarea uluitoare a „Spitalului Titanic“ din munţii Gorjului, construit la iniţiativa lui Gheorghe Tătărăscu

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite