Un asistent de la un cămin de bătrâni din Argeş s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor: "A demisionat şi a plecat acasă"

Un asistent de la un cămin de bătrâni din Argeş s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor:

Foto arhivă Adevărul

Instituţia Prefectului Argeş a anunţat vineri dimineaţă că a fost deschis un dosar penal pe numele unui asistent de la un cămin de bătrâni din Argeş care şi-a dat demisia. Acuzaţiile aduse angajatului sunt de zădărnicire a combaterii bolilor.

În ultimele 24 de ore, angajaţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi Armatei au participat la mai multe acţiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în judeţul Argeş.

Au fost verificate 314 persoane în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de izolare sau carantină. 
Au fost aplicate 117 sancţiuni, în valoare de 173.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei.

A fost întocmit şi un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

"Este vorba despre un asistent medical, de la un cămin de bătrâni din judeţ, care şi-a dat demisia. Acesta a încălcat prevederile ordonanţei militare nr. 8 din 10 aprilie 2020", precizează instituţia Prefectului Argeş.  

De precizat că bărbatul nu avea probleme de sanatate.

În plină pandemie, angajatul a renunţat la job. Şi-a scris documentul şi a părăsit căminul.

"A demisionat şi a plecat acasă, în conditiile în care, conform art. 9 din O.M. nr. 8, nu se poate suspenda activitatea căminelor de bătrani", precizează Andri Irimia, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Argeş.

Potrivit Art. 9. - (1) din O.M. nr8 din 2020, "Se interzice, pe perioada stării de urgenţă, încetarea sau suspendarea activităţii serviciilor sociale de tipul centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile, publice şi private, prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2014 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum şi a regulamentelor- cadru de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale,
Art. 13. - (1) Pe perioada stării de urgenţă, prin excepţie de la prevederile legale în vigoare, în cazul
demisiei angajaţilor centrelor prevăzute la art. 9 alin. (1), termenul de preaviz este de 45 de zile
calendaristice. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările