Ucisă de anevrism la 19 ani

Ucisă de anevrism la 19 ani

O fată de 19 de ani din Cuca-Argeş, care a fost admisă la două facultăţi, a decedat în condiţii suspecte posibil din cauza unui anevrism, dar familia acuză faptul că salvarea nu a venit în timp util pentru a-i acorda primul ajutor. În replică, conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean spune că intervenţia s-a făcut în timp optim şi s-au luat toate măsurile pentru ca fata să poată fi salvată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rudele fetei spun că Eliza a învăţat foarte mult pentru bacalaureat şi admiterea în învăţământul universitar şi a acuzat stări de oboseală din cauza pregătirii pentru şcoală, dar nu dureri de cap şi sustin că de aici şi până la un deces este cale lungă. "Se pregătea să plece la discotecă şi s-a întors să îşi îndrepte părul cu o placă. A chemat-o pe mama şi i-a spus că o doare capul, şi i-a dat un calmant. Apoi a strigat-o din nou şi i-a zis că se simte rău. Au început să i se încleşteze mâinile, iar mama a sunat la 112 şi ne-au spus că nu au ambulanţă disponibilă. Salvarea a venit abia după două ore" ne-a declarat tatăl tinerei.

Oamenii spun că salvarea care a venit prima dată avea doar un asistent medical care a fost depăşit de situaţie, iar intervenţia celor de la ambulanţă a fost tardivă. În replică, conducerea SAJ Argeş spune că au fost întreprinse toate măsurile pentru ca adolescenta să fie salvată.
"Am vorbit în permanenţă cu doamna doctor care a tratat-o la Centrul de Permanenţă din Cuca. Iniţial ni s-a spus că pacienta prezintă dureri de cap şi abia apoi că are convulsii. Am bănuit, din cele spuse de doamna doctor, că are un anevrism cerebral şi am trimis un al doilea echipaj cu medic care a adus-o la Spitalul Judeţean. Noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a o ajuta şi nu înteleg de ce ne acuză familia" a declarat Luminiţa Paul, manager Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş.

Familia fetei spune că va depune plângere penală împotriva echipajului medical de la Serviciul de
Ambulanţă Judeţean Argeş deoarece, spun rudele, acestea au greşit şi nu au acordat ajutor pacientei, situaţie care a provocat moartea fetei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările