Tulburător. Intubat în seara în care i-a născut soţia, un tânăr nevaccinat a murit de COVID-19 după câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul avea doar 35 de ani FOTO arhiva Adevărul
Tânărul avea doar 35 de ani FOTO arhiva Adevărul

Un tânăr în vârstă de 35 de ani s-a stins din viaţă noaptea trecută în secţia COVID-19 a Spitalului Judeţean Argeş. Tânărul era internat de mai multe zile după ce fusese infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar povestea sa este una zguduitoare.

Tânărul, care nu era vaccinat, fusese intubat în urmă cu aproape o săptămână, exact în seara în care soţia lui a născut. Şi, în ciuda eforturilor mari ale personalului medical, tânărul s-a stins din viaţă din păcate noaptea trecută.

Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş, a scris pe pagina sa de Facebook o postare tulburătoare legat de acest caz teribil, postare în care critică şi numărul mare de antivaccinişti.

 „E printre puţinele dăţi când folosesc pagina aceasta pentru a posta altceva decât copii, pisici, glume, flori, "râzăcioşenie". Nu că ar fi fost mereu totul lapte şi miere, dar un zâmbet atrage alt zâmbet, iar scopul meu a fost, întotdeauna, să aduc bucurie. Din păcate, acum e diferit. Când vezi că orice sacrificiu e în zadar, renunţi şi tu, un munte de speranţă, să mai crezi. Mor oameni. Mulţi sunt tineri, n-au apucat să ajungă la jumătatea drumului. Medicii sunt neputincioşi să-i salveze, în ciuda tuturor eforturilor. Scriu aceste rânduri îndeosebi pentru cei care încă nu cred în COVID. Vă dau un singur exemplu, al unui tânăr care a ajuns târziu la spital. Foarte târziu. În ziua în care i se îndeplinea, poate, cel mai mare vis, soţia lui aducea pe lume o minune, el a fost intubat. Nu a apucat să afle că e tată. Noaptea trecută a murit. Am plâns. Am plâns ca pentru fratele meu, tatăl meu, oamenii mei cei mai dragi. Plâng şi acum”, a scris Cristina Cazacu.

„Nu am crezut că noi românii vom fi atât de nepăsători”

Şi tot purtătoarea de cuvânt a Spitalul Judeţean Argeş a mai scris pe pagina sa de Facebook: „Nu am crezut că vom ajunge aici, atât de departe. Nu am crezut că noi, românii, vom fi atât de nepăsători. Destrăbălarea e la cote maxime, indiferent de oră, indiferent de consecinţe. V-aş lua o zi în Secţia ATI, să vedeţi preţul dezmăţului. Mă opresc. Vă doresc ce vreau şi pentru mine, să nu mai primesc, dar să nu mi se ia nimic din ce am!”

 

Vă mai recomandăm şi:

Medic, despre cei care se opun vaccinării: „Mă simt dezamăgită de cetăţenii români care se pricep la toate”

Cum arată plămânii unui bolnav cu COVID-19, la două zile după ce începe să se simtă rău. Medic: Totul e găunos în organism

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite