Trei bărbaţi din Argeş, reţinuţi în dosarul Loverboy. Tinerele exploatate sexual erau trimise în Marea Britanie, Belgia sau Elveţia

Trei bărbaţi din Argeş, reţinuţi în dosarul Loverboy. Tinerele exploatate sexual erau trimise în Marea Britanie, Belgia sau Elveţia

Foto Arhivă Adevărul

Romeo Ghiniş, Sorin Lincan şi Răzvan Adrian Neaţă, toţi din Piteşti, cercetaţi în dosarul Loverboy, vor ajunge miercuri în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Cei trei au fost reţinuţi marţi, după ce s-au sustras cercetărilor într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvărşirii mai multor infracţiuni.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate din Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti i-au identificat şi localizat marţi, pe cei trei dintre bărbaţii acuzaţi în scandalul Loverboy izbucnit luna trecută trecută în Argeş. Cei trei au vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani şi au fost reţinuţi ieri sub acuzaţia de de trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi spălare de bani, urmând ca miercuri să fie propuşi pentru arestare preventivă.
 
Patru grupuri infracţionale organizate
 
În cadrul dosarului amintit, pe 19 iunie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au efectuat 71 de percheziţii domiciliare pentru probarea activităţii infracţionale a 52 de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi spălare de bani.
“Acţiunea s-a înscris într-o serie mai amplă de activităţi desfăşurate în cadrul Echipei Comune de Anchetă constituite între autorităţile judiciare din România, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi Regatul Belgiei.
 
Pentru probarea activităţii infracţionale a celor patru grupuri organizate, s-a acţionat coordonat în România, Marea Britanie, Belgia, Elveţia şi Cehia, fiind efectuate 20 de percheziţii domiciliare. Activitatea infracţională se desfăşura atât în România, cât şi în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi Spania” se arată într-un comunicat transmis de IPJ Argeş.
 
5.000.000 de euro au câştigat proxeneţii de pe urma fetelor
 
Încă din 2009, membrii celor patru grupuri infracţionale organizate ar fi recrutat prin inducere în eroare sau ar fi determinat mai multe tinere în vederea practicării prostituţiei în Elveţia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia şi Spania (zona Ibiza). Banii astfel obţinuţi ar fi fost folosiţi la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infracţionale organizate sau pe numele unor persoane din anturajul acestora.
 
“Din cercetările efectuate au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi obţinut din activitatea infracţională importante sume de bani, doar prin transferuri bancare obţinând aproximativ 5.000.000 de euro”, mai arată sursa citată.
 
Reamintim că în urma acţiunii din data de 19 iunie şi a activităţilor ulterioare, în cauză au fost depistaţi şi arestaţi preventiv 37 dintre membrii grupărilor. Totodată au fost ridicaţi 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100 de franci elveţieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze, 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri, 9 tablete, 500 de grame de aur, în bijuterii, un grinder, un pistol cu aer comprimat şi 4 cartuşe de carabină deţinute ilegal, 34 de ceasuri de lux , în valoare estimată de circa 210.000 de euro.
 
Oamenii legii au  instituit sechestru asigurator pe 2 terenuri (estimate la circa 100.000 de euro), 8 autoturisme de lux (estimate la 200.000 de euro) şi 8 imobile (estimate la 1.200.000 de euro). Eurojust a asigurat suportul operaţional şi financiar necesar constituirii şi desfăşurării activităţilor operaţionale aferente acestei echipe.Europol a facilitat schimbul de informaţii între statele implicate prin organizarea de întâlniri operaţionale şi a oferit sprijin analitic inclusiv prin prezenţa unui birou mobil în România, pe durata acţiunii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările