Trai ca în Evul Mediu. Un băiat de 11 ani locuia la marginea pădurii într-o baracă fără apă sau energie electrică

Trai ca în Evul Mediu. Un băiat de 11 ani locuia la marginea pădurii într-o baracă fără apă sau energie electrică

sursa: libertarea.ro

Un băiat de 11 ani din Argeş a trăit câteva luni singur într-o baracă ce a fost construită chiar de tatăl său, la marginea unei păduri. El a fost abandonat de mamă, iar tatăl său este plecat la muncă în Craiova. Copilul mai primea mâncare doar de la vecinii care ştiau de cazul său.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drama lui Andrei a început în urmă cu doi ani când mama a plecat de acasă. De teamă că nu se poate descurca să îşi crească copiii, tatăl lui Andrei a hotărât ca cele două surori mai mici să fie duse la un centru de plasament. De mai bine de o săptămână, copilul locuieşte singur în baraca construită de tatăl său, fără curent electric sau apă curentă, pentru că părintele său a plecat la muncă în construcţii undeva lângă Craiova. 

“Tata lucrează pe unde poate, ca să avem ce mânca. Acum a plecat din nou, iar eu am grijă de casă”, spune Andrei cu ochii înlăcrimaţi. Pentru o farfurie cu mâncare caldă, el trebuie să înfrunte animalele din pădure şi să străbată drum lung până în sat, ca să le ceară vecinilor.

Vrea la orfelinat pentru a-şi revedea surorile

Jucăriile sau un partener de joacă sunt doar un vis frumos pentru Andrei. Dorinţa cea mai mare a copilului este să fie şi el luat în grija statului pentru că aşa şi-ar putea revedea surorile. “Aş vrea să mă ia şi pe mine la orfelinat, poate aşa le văd iar pe surorile mele”, mărturiseşte copilui. Vecinii ştiu situaţia lui şi încearcă să îl ajute cum pot. La şcoală a renunţat pentru că nu avea cu ce să mergă, totuşi el ştie să scrie şi să citească.

Cazul băiatului a fost preluat de DGASPC Argeş

Direcţia Copilului Argeş a preluat cazul lui Andrei şi după ce au primit acordul bunicului matern, băiatul a fost preluat şi dus într-un centru de plasament de urgenţă. Luni, băiatul va împlini 11 ani, iar angajaţii DGASPC Argeş plănuiesc să îi ofere un tort şi să îi organizeze o întâlnire cu cele două surori ale sale, care au fost abandonate şi care sunt instituţionalizate în centre de plasament ale Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: