Topul maşinilor electrice cu cea mai mare autonomie. Cine domină clasamentul

Topul maşinilor electrice cu cea mai
mare autonomie. Cine domină clasamentul

Tesla Model S Long Range are cea mai mare autonomie FOTO: cnet.com

Jurnaliştii britanici de la revista Car Magazine au realizat recent un top al maşinilor electrice aflate în circulaţie şi având cea mai mare autonomie. Aşa cum era de aşteptat, automobilele Tesla domină topul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clasamentul a fost făcut luând în calcul standardul internaţional WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) privind măsurarea consumului, emisiilor şi eficienţei autovehiculelor.

Conform analizelor şi măsurătorilor, pe primul loc se situează automobilul Tesla Model S Long Range, cu o autonomie de nu mai puţin de 600 de kilometri cu o singură încărcare. Este drept că şi preţul maşinii este unul pe măsură: peste 90.000 euro.

Pe locul al doilea în clasament s-a situat Tesla Model 3 Long Range, cu o autonomie de 560 kilometri. Podiumul este completat tot de o maşină a concernului controlat de către Elon Musk, fiind vorba de un automobil Tesla Model X Long Range, ce poate atinge o autonomie de 506 kilometri.

Locul patru în acest clasament al automobilelor electrice cu cea mai mare autonomie este ocupat de Jaguar I-Pace, ce ajunge la o autonomie de 469 de kilometri, în timp ce Kia e-Niro se situează pe locul cinci în top, putând atinge o autonomie de 469 kilometri.

Cei de la Hyundai sunt şi ei prezenţi în clasament, cu modelul Kona Electric, a cărui autonomie maximă conformă standardului WLTP este de 449 kilometri.

Modelul Mercedes-Benz EQC se situează pe locul al şaptelea, putând ajunge la o autonomie de 416 kilometri.

Nici Audi nu putea să lipsească din acest clasament întocmit de către jurnaliştii britanici, modelul e-tron fiind pe locul opt şi având o autonomie maximă de 384 kilometri.

Pe ultimele două locuri din acest top 10 al maşinilor electrice cu cea mai mare autonomie se situează Nissan Leaf e+ (384 kilometri) şi BMW i3 (310 kilometri).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: