Topul localităţilor din Statele Unite cu cei mai mulţi rezidenţi de origine română

Topul localităţilor
din Statele Unite cu cei mai mulţi rezidenţi de origine română

Peste 900 dintre cei 39.000 de locuitori din oraşul Hallandale Beach din Florida au origini româneşti FOTO:redfin.com

La ora actuală, circa un milion de români trăiesc în Statele Unite ale Americii. Un site american a făcut o analiză interesantă şi a realizat procentual topul localităţilor din America unde trăiesc cei mai mulţi rezidenţi de origine română, oferind date pentru nu mai puţin de 101 oraşe din S.U.A.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cele mai vizualizate site-uri din Statele Unite, city-data.com are peste 22 de milioane de vizitatori unici în fiecare lună şi oferă constant mii de analize statistice privind toate oraşele din S.U.A., de la rata criminalităţii şi până la informaţii despre vreme şi demografie.

Conform site-ului city-data.com, procentual, cei mai mulţi rezidenţi de origine română-4,7%- sunt în Pardeesville-Pennsylvania, unde în total sunt 572 de locuitori. 

Pe locul doi este Pine Ridge, tot din statul Pennsylvania, 4,1% dintre cei 2.707 locuitori fiind de origine română. 

Urmează în topul comunităţilor cu rezidenţi de origine română Santa Susana-California (4% dintre cei 1.037 locuitori), Sunrise Lake-Pennsylvania (3,9% dintre cei 1.387 locuitori), Concordia-New Jersey (3,3% dintre cei 3.092 locuitori), North Conway-New Hampshire (3,2% dintre cei 2.349 locuitori). În Mendocino-California, 2,8% dintre cei 894 locuitori au origine română, în timp ce în Port Henry-New York, procentul acestora este de 2,8% (din 1,157 locuitori). 

Cel mai mare oraş dintre cele analizate de site-ul city-data.com este Hallandale Beach-Florida, aflat la mai puţin de 30 km de Miami. Acolo, 2,6% din cei 39.000 locuitori au origini româneşti, ceea ce înseamnă peste 900 de persoane. Pe locul 10 în acest top inedit este oraşul Pigeon Forge din Tennessee: 2,6% dintre locuitorii oraşului (peste 6.000) sunt originari din România.

Legat de statele cu cele mai mari populaţii estimate de români americani, acestea sunt New York, California, Florida, Michigan şi Pennsylvania.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: