Topul celor mai tineri scriitori din lume. Cine este românca aflată în topul select

Topul celor mai
tineri scriitori din lume. Cine este românca aflată în topul select

Flavia Bujor a scris prima sa carte la doar 12 ani FOTO: Wikipedia

Să reuşeşti să publici o carte, ba chiar şi la o editură de top înainte de a împlini 18 ani, este cu adevărat o raritate. Sunt însă câteva zeci de scriitori geniali care au scris şi publicat înainte de a face 18 ani. Mai mult, câţiva dintre ei au publicat cărţi înainte să fi împlinit 15 ani. O româncă se află în acest top foarte select.

Ştiri pe aceeaşi temă

Născută în România în 1988 şi stabilită în Franţa pe când avea doar doi ani, Flavia Bujor a scris prima carte la 12 ani şi a publicat-o la prestigioasa editură Harper Collins pe când avea 14 ani. Cartea, intitulată „Profeţia pietrelor”, este despre trei adolescente care se reunesc pentru a duce la îndeplinire o profeţia veche, în timp ce într-o lume paralelă o altă fată este pe moarte într-un spital. Succesul sau eşecul misiunii lor va determina soarta lumii lor şi viaţa fetei bolnave. Cartea Flaviei Bujor s-a vândut în Franţa în 20.000 de exemplare şi a fost tradusă în 23 de limbi.

Nancy Yi Fan este o scriitoare chinezo-americană născută în 1993 la Beijing. S-a mutat în America la şapte ani şi a terminat primul său roman, intitulat Swordbird, la 12 ani. L-a trimis direct preşedintelui editurii Harper Collins, care l-a publicat în 2007. Cartea a devenit New York Times bestseller. Celebra Oprah Winfrey a spus despre Fan că este unul dintre cei mai inteligenţi copii din lume.

Alexander Ope a scris primul său poem „Odă Singurătăţii” pe când avea 12 ani în anul 1700. Pope, care suferea de mai multe boli, a scris prima sa lucrare majoră-Pastoralele-la 21 de ani. Alexander Pope a câştigat mulţi bani din lucrările sale şi este considerate cel mai mare poet englez al secolului al XVIII-lea.

Mattie Stepanek s-a născut cu o formă rară de distrofie musculară şi respira printr-un tub de oxigen. A stat în scaun cu rotile până la decesul său survenit la vârsta de 14 ani. Toate aceste probleme nu l-au oprit să fie un autor de succes a cinci cărţi de poezie. Mattie Stepanek a început să scrie poezii la trei ani pentru a putea trece peste moartea fratelui său. Şi mama sa avea o formă de distrofie musculară şi cei trei fraţi ai lui Mattie au murit toţi foarte devreme. Mattie Stepanek a murit în iunie 2004, după ce şi-a îndeplinit toate cele trei dorinţe-să publice o carte, să o întâlnească pe Oprah Winfrey şi să vorbească despre pace cu Jimmy Carter.

Alec Greven avea doar 9 ani când a scris cartea „Cum să vorbeşti cu fetele”. A găsit o editură care să îi publice cartea după ce a apărut la The Ellen Show. Alec Greven a apărut de asemenea la celebra emisiune The Tonight Show a lui Jay Leno.

Cea mai tânăra autoare publicată vreodată a fost americanca Dorothy Straight, a cărei primă carte, „How the world began“, a fost publicată în SUA în 1964, pe când ea avea doar 6 ani. Cartea fusese concepută iniţial ca o poveste pentru bunica sa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: