Topul celor mai rapide goluri din istoria fotbalului. Jucătorul care a înscris după doar 1,8 secunde

Topul celor mai rapide goluri din
istoria fotbalului. Jucătorul care a înscris după doar 1,8 secunde

Danezul Bendtner a marcat un gol după doar 1,8 secunde FOTO: Wikipedia

În ultimele trei decenii, zeci de fotbalişti de pe tot globul au reuşit să deschidă scorul într-un meci în mai puţin de 30 de secunde. Vă prezentăm în cele ce urmează un top al celor mai rapide goluri din istoria fotbalului înscrise în meciuri oficiale din diferite campionate sau în cupele europene, un top întocmit de către englezii de la site-ul Sports Show.

Spaniolul Jesus Navas a avut nevoie de doar 14 secunde pentru a deschide scorul pentru Manchester City în noiembrie 2013 în partida cu Tottenham Hotspur, meci câştigat cu un neverosimil 6-0.

Pe locul nouă în topul celor mai rapide goluri din istorie se situează Dwight Yorke. Jucătorul din Trinidad-Tobago a deschis scorul pentru Aston Villa după 13 secunde în meciul disputat cu Coventry în 1995.

Fostul internaţional australian Mark Viduka a marcat în 2001 după doar 11,1 secunde în partida disputată de Leeds United cu Charlton Athletic.

Englezul Alan Shearer se situează pe locul şapte în acest top inedit, cu un gol înscris după doar 10,4 secunde pentru Newcastle United într-o partidă jucată în 2003 cu Manchester City.

Locul şase în clasamentul celor mai rapide goluri din istorie este ocupat de Ledley King, care a înscris după 10 secunde în partida disputată de către Tottenham Hotspur în decembrie 2000 cu Bradford City.

Tot după 10 secunde a marcat şi Roy Makaay pentru Bayern Munchen în 2007 într-un meci de Liga Campionilor disputat cu Real Madrid.

Pe locul patru în clasament este un australian. Tim Cahill a marcat după doar 7 secunde în meciul câştigat de echipa sa New York Red Bulls cu 3-0 în MLS cu Houston Dynamo.

Jucătorul saudit Nawaf Al-Abed a marcat după 2,4 secunde un gol pentru Al-Hilal într-un meci cu Al-Shoalah jucat în 2009.

Jucătorul englez Marc Burrows a înscris după 2 secunde un meci în partida disputată de Cowes Sport cu Eastleigh în 2004.

Cel mai rapid gol din istorie a fost reuşit după doar 1,8 secunde de către Nicklas Bendtner pentru Arsenal Londra în 2007, într-o partidă disputată cu Tottenham Hotspur.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: