Topul celor mai eficiente ceaiuri împotriva migrenelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiul verde este eficient pentru combaterea durerilor de cap
Ceaiul verde este eficient pentru combaterea durerilor de cap

Conform unor statistici recente, mai bine de 20% din populaţia planetei suferă constant de migrene, în destule cazuri durerile de cap apărând cel puţin de 2-3 ori pe lună. Există mai multe ceaiuri ce acţionează cu succes ca remedii împotriva migrenelor.

După cum spune fitoterapeutul Sorina Marinescu, ”unul dintre cele mai eficiente împotriva durerilor de cap este ceaiul verde. Iar acest lucru se datorează antioxidanţilor puternici pe care ceaiul verde îi conţine. Acesta reglează tensiunea arterială şi, cu toată că are cofeină, nu vă afectează pulsul, dar vă îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ceea ce îl recomandă şi că înlocuitor perfect de cafea. Prezenţa toxinelor în organism poate fi o altă cauză al migrenelor, iar ceaiul verde este un recunoscut tratament de detoxifiere”.

Un detaliu important de care trebuie ţinut cont atunci când preparaţi ceaiul verde: apa nu trebuie să depăşească 80 de grade Celsius atunci când o încălziţi. ”Dacă fierbeţi frunzele, acesteaîşi pierd proprietăţile. Aşadar, încălziţi apa, adăugaţi frunzele de ceai verde şi lăsaţi-le la infuzat maximum 10 minute, acoperind vasul pentru a nu lasă uleiurile volatile să se evapore”.

Şi ceaiurile de ghimbir, rooibos şi lămâie sunt foarte eficiente pentru combaterea migrenelor. Ghimbirul este o rădăcina recunoscută că leac pentru migrene, printre altele. Dacă durerea de cap este însoţită şi de greaţă, trebuie ştiut că ghimbirul este un antivomitiv eficient. Rooibosul este un ceai bogat în magneziu, ce adesea este recomandat în cazul migrenelor cronice sau în prevenirea durerilor de cap.

Un alt ceai ce combate cu succes migrenele este cel de spilcuţa, sau iarba fetei. Concret, pentru a prepara acest ceai, trebuie să fierbeţi o cană de apă şi să o turnaţi peste 1 lingură de spilcuţă uscată, lăsând-o la infuzat cel puţin 30 de minute.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite