Topul alimentelor antidepresive. Printre acestea, orezul brun şi sfecla de zahăr

Topul alimentelor antidepresive. Printre acestea, orezul brun şi sfecla de zahăr

Nucile sunt unul dintre cele mai eficiente alimente antidepresive FOTO: arhivă Adevărul

Mai multe alimente au un rol foarte important în combaterea cu succes a depresiilor, beneficiile lor fiind multiple. Vă prezentăm în cele ce urmează un top al celor mai eficiente alimente depresive.

Mai multe tipuri de peşte, precum tonul, somonul, sardinele şi anşoa, sunt considerate alimente antidepresive, datorită conţinutului bogat de acizi graşi Omega-3, ce luptă împotriva bolilor cardiace prin reducerea nivelului de trigliceride din sânge şi prevenirea apariţiei cheagurilor.

Un alt aliment eficient în lupta contra depresiei este sfecla de zahăr. Şi asta deoarece este bogată în uridină, un element ce măreşte cantitatea de citidină din creier, fapt ce influenţează producţia de dopamină, un hormon ce ne îmbunătăţeşte dispoziţia.

Nucile sunt printre cele mai bune alimente antidepresive, deoarece sunt o sursă importantă de acid alfa-linolenic, unul dintre componentele acizilor graşi Omega-3. Conform unor studii efectuate de cercetători din Australia şi Germania, consumul zilnic a minimum două grame de acid alfalinolenic protejeaza inima, previne afecţiunile cardiace şi are un important rol antidepresiv.

Cacaua este foarte bun aliment antidepresiv, deoarece conţine seleniu, un element ce ajută la reglarea dispoziţiei, întăreşte creierul şi previne apariţia semnelor îmbătrânirii. Consumul de ciocolată amăruie, ce conţine o cantitate mare de cacao, este foarte indicat în acest caz.

Orezul brun este bogat în vitaminele B1 şi B3, dar şi în acid folic. Acest aliment are un indice glicemic scăzut, motiv pentru care previne scăderea glicemiei şi în consecinţă modificările de dispoziţie asociate acesteia.

Fulgii de ovăz sunt şi ei eficienţi în lupta contra depresiei, deoarece conţin acid folic şi vitaminele B1 şi B6, ce împiedică scăderea glicemiei, o cauză frecventă a schimbărilor de dispoziţie şi a nervozităţii.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: