Terapiile cu mofete şi miraculoasele efecte în detoxifierea organismului. Ajută la tratarea a zeci de afecţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Definite ca emanaţii de bioxid de carbon care apar în fazele finale ale activităţii vulcanice, prin foraje ori prin degazeificarea apelor minerale, mofetele sunt condsiderate adevărate minuni ale naturii, prin rezultatele  extraordinare pe care le au asupra organismului. Printre cele deja demonstrate, s-a constată că terapiile cu mofete ajută inlusiv la detoxifierea organismului, un beneficiu din ce în ce mai mult exploatat.

România are şansa de a avea asemenea rezerve în trei staţiuni balneare - Balvanyos,  Slănic Moldova şi Covasna - şi ar trebui să ne considerăm norocoşi, pentru că mofete se mai găsesc doar în puţine locuri de pe pământ. Printre ele, Franţa, Italia, Insula Java şi Parcul Naţional Yellowstone  din America, cu atât mai mult cu cât, la noi, emanaţiile de gaz uscat foarte bogat în bioxid de carbon (de până la 98%) le face deosebit de eficiente în diverse terapii. 

Unice în Europa

Diabetul  zaharat, reumatismele cronice degenerative şi inflamatorii, afecţiunile tubului digestiv (de la gastrite cronice hiperacide, ulcerul gastroduodenal, dischineziea biliară, colecistitele cronice litiazice şi nelitiazice, pancreatitele cronice, nevrozele, afecţiunile ginecologice, cardiopatia ischemică cronică şi problemele post infarct miocardic, toate pot fi ameliorate cu astfel de terapii. Iar lista nu se opreşte aici. 

“Moferele din zona Covasna, spre exemplu, sunt unice în Europa prin concentraţia de CO2 din gazele de mofetă. Terapiile cu mofetă sunt benefice pentru circulaţie, sprijinind funcţia intelectuală, renală, sexuală şi ţinând departe bolile cardiovasculare”,  explică, pentru Adevărul, specialistul în stil de viaţă sănătos Anca Tene, cofondator al programelor Green Therapy , singurele din România care folosesc efectele acestui gaz în procesul de detoxifiere, după cum precizează specialistul. 

Cele mai recente observaţii arată că mofetele ajută inclusiv în curele de detoxifiere. 

„Azi, oamenii acumulează într-o zi toxine multe şi mai periculoase decât asimilau într-o singură viaţă semenii lor acum câteva secole. Pe lângă poluarea naturală cauzată de digestie, respiraţie, metabolism, organismul nostru este poluat şi de o cantitate enormă de poluanţi artificiali, din aer, alimente, detergenţi, noxe, produse cosmetice, produse de uz casnic, stres, precum şi din cauza consumului chiar şi moderat de alcool şi tutun. Unică modalitate de a face faţă acestei supraîncărcări cu toxine este sprijinirea mecanismelor naturale de autocurăţare ale corpului prin programe periodice de detoxifiere şi adaptarea stilului de viaţă, a obiceiurilor zilnice, astfel încât purificarea să aibă întotdeauna un avans faţă de poluare. Terapiile cu mofete sunt foarte utile în astfel de procese”, mai spune Anca Tene.

Pâna la patru săptămâni de tratament

Procedura cu mofete se face în mofetarii, un fel de "amfiteatre" în care pacientii stau în picioare . Corpul este expus doar în partea inferioară, pentru evitarea producerii unor intoxicaţii . Terapiile,  care dureaza între 10 şi 28 de zile, se fac doar la recomandarea unui medic, iar durata unei şedinţe nu trebuie să depăşească 20 minute, timp la care se ajunge gradual. 

“Coroborată cu terapiile moderne, bazate pe efectele benefice ale unor instrumente naturale pentru vindecare şi purificare (ozonul, magneţii sau homeomezopunctura fiind doar câteva dintre ele) şi, eventual, cu ajutorul unor servicii adiţionale, care includ hidromasaj, terapii, masaje corporale şi faciale, mofetele ajută că la obţinerea unor efecxte extraordinare asupra sănătăţii trupului şi a minţii”, mai spune Anca Tene. 

Terapiile cu mofete sunt contraindicate celor care suferă de afecţiuni în stadiu acut, boli infecţioase, boli venerice, tumori maligne (cancer de orice tip), unele tulburări de ritm cardiac şi decompensare cardiacă avansată.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite