Tânăra diagnosticată cu un cancer rar, chiar în ziua în care a devenit mamă, a murit. Povestea unei mobilizări exemplare care n-a mai putut-o ajuta

Tânăra diagnosticată cu un cancer rar, chiar în ziua în care a devenit mamă, a murit. Povestea unei mobilizări exemplare care n-a mai putut-o ajuta

Cristina a fost diagnosticată cu un cancer rar chiar în ziua în care a devenit mamă

Cristina Manea, piteşteanca diagnosticată cu sarcom alveolar de părţi moi (un cancer rar, cu metastaze) imediat după ce a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă, a murit miercuri la o clinică din Turcia. Românii au donat pentru salvarea ei sute de mii de euro, mult peste nevoile de tratament ale femeii, bani care n-au mai putut-o însă salva.

Ştiri pe aceeaşi temă


Astăzi, trupul neînsufleţit al tinerei mame va fi adus în România. „La ora 16.00, sora mea, Cristina Manea, o să ajungă acasă unde o să fie ţinută până sâmbătă 13/01, când o să fie înmormântată. La Băbana, în satul Băbana, Nr. 82, puteţi veni să îi aprindeţi o lumânare”, este anunţul postat pe Facebook de fratele Cristinei.
 
Mii de oameni au sperat în şansele tinerei mame de a-şi vedea fetiţa crescând, însă tratamentul care-i dădea femeii 50% şanse de supravieţuire a eşuat. 

Pe pagina de socializare a tinerei curg mejaje sfâşietoare. ”De ce, Doamne, ai spulberat visul unei mame de a-şi tine puiul la piep. De ce ai distrus fericirea lor de familie împlinită? Nu pot să cred... E trist tot ce se întâmplă. Sunt şi eu mamă şi plâng continuu de când am auzit cumplita veste”, a scris o prietenă pe pagina Cristinei Manea.
 
Drama Cristinei Manea a început în vara anului 2017, când tânăra a adus pe lume, prin cezariană, o fetiţă perfect sănătoasă. Câteva ore mai târziu, la ieşirea din anestezie, avea să acuze dureri cumplite de cap. Familia a crezut, inţial, că este un efect secundar al operaţiei, pentru că în cazul ei, nu existase vreo suspiciune de boală.
 
A rămas ceva mai mult în secţia Terapie Intensivă. Acolo şi-a văzut prima oară fetiţa. A reuşit s-o ţină în braţe doar câteva minute, până când durerile au copleşit-o din nou.
 
Medicii suspectau deja o boală gravă şi au anunţat familia, dar nimeni nu i-a spus nimic despre cumplitul diagnostic prezumtiv. Rudele au sperat că după investigaţii mai amănunţite, va primi veşti mai bune. Dar n-a fost aşa. La câteva zile, tânăra mămică a ajuns la Institutul Oncologic Fundeni. Au urmat câteva şedinţe de radioterapie şi o biopsie care a confirmat cancerul în fază avansată suspicionat la Piteşti: sarcom alveolar de părţi moi, adică un cancer destul de rar.

Mobilizare emoţionantă a românilor pentru tânăra diagnosticată cu cancer chiar în ziua în care devenit mamă. „Vă mulţumim infinit pentru tot!“

O mobilizare uluitoare
 
Singura speranţă pentru Cristina a fost un tratament complicat şi costisitor, cu jumătate şanse de vindecare, evaluat la 70.000 de euro, bani de care familia nu dispunea în acel moment.
 
A urmat o mobilizare exemplară. Spectacole şi acţiuni caritabile, conturi deschise, donaţii de bunuri.
 
În mai puţin de două săptămâni, s-au strâns toţi banii necesari tratamentului iar în lunile care au urmat, alte sute de mii de euro.
 
Până ieri, Cristina a fost internată la o clinică oncologică din Turcia  Deşi, iniţial părea că dă rezultate, în ultima perioadă, Cristina s-a simţit rău. N-a mai avut puterea de a mai lupta cu boala şi s-a stins, odată cu visul ei de a-şi vedea fetiţa crescând.

Tânăra diagnosticată cu o formă rară de cancer chiar în ziua în care a devenit mamă pleacă la Lyon pentru tratamentul care i-ar putea salva viaţa
 
 
citeste totul despre: