Tâlharii care au sechestrat şi bătut un cuplu din Argeş sunt neprinşi de doi ani. Victimele s-au mutat, între timp, la oraş

Tâlharii care au sechestrat şi bătut un cuplu din Argeş sunt neprinşi de doi ani. Victimele s-au mutat, între timp, la oraş

Omul de afaceri Octavian Simescu şi soţia sa au fost legaţi cu sârmă de hoţi FOTO: arhivă Adevărul

În urmă cu mai bine de doi ani, în seara zilei de 11 ianuarie 2018, un jaf violent comis în comuna argeşeană Leordeni făcea ocolul României. Omul de afaceri Octavian Simescu şi soţia sa au fost legaţi şi bătuţi de mai mulţi tâlhari, care i-au ameninţat că le dau foc şi în cele din urmă le-au furat suma de 600 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse apropiate anchetei ne-au confirmat că cel care a coordonat întregul jaf a fugit peste hotare în Europa de Vest, fiind dat în urmărire internaţională prin Interpol. Deocamdată, respectivul nu a fost prins. Ceilalţi trei hoţi sunt în continuare în România, însă nici până acum nu s-a reuşit reţinerea acestora.

Conform declaraţiilor date poliţiştilor de către cele două victime, patru invidizi le-au legat, le-au bătut şi le-au furat o geantă cu bani şi medicamente. Octavian Simescu (74 de ani) şi soţia acestuia au fost atacaţi în casa deţinută în comuna argeşeană Leordeni. Cei doi au declarat anchetatorilorhoţii purtau cagule şi mănuşi, au sărit gardul proprietăţii şi au intrat în dormitor, unde se afla bărbatul.

A urmat o luptă de mai multe minute, iar în cele din urmă căreia hoţii au reuşit să-l imobilizeze pe bătrân şi să-i lege mâinile cu sârmă. Ulterior, hoţii au legat-o şi pe soţia omului de afaceri, i-au lovit pe cei doi şi le-au cerut 100.000 de lei.

Soţii Simescu au răspuns că nu dispun de atâţia bani lichizi, iar hoţii au stropit încăperea cu un lichid despre care au susţinut că este combustibil, ameninţând că dau foc casei. Atacatorii au răscolit apoi toată casa, reuşind să găsească doar 600 de lei şi o geantă cu documente.

Surse judiciare ne-au declarat că hoţii au acţionat ”la pont”, ştiind că cei doi sunt bogaţi. Octavian Simescu este în continuare acţionar majoritar la SC Componente Auto Topoloveni.

După ce i-au adus în pragul agoniei pe cei doi bătrâni, tâlharii au plecat cu cele 600 de lei. Au ratat un ceas de câteva mii de euro, despre care habar n-aveau că e valoros şi i-au lăsat legaţi pe cei doi. Octavian Simescu a reuşit însă să ajungă la telefonul fix şi a chemat ajutoare.

La câteva luni după comiterea jafului, Octavian Simescu şi soţia sa au renunţat să mai locuiască în casa de la Leordeni şi s-au mutat la Piteşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: