Suspecţii şi bolnavii de coronavirus din Argeş vor fi trataţi în primul spital ridicat de la zero în România în ultimii 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspecţii şi bolnavii de coronavirus din Argeş vor fi transportaţi şi trataţi la Spitalul de la Mioveni-Argeş, primul spital construit de la zero în România în ultimii 30 de ani şi cel mai modern din ţară. Anunţul a fost făcut miercuri, 25 martie, de către Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Spitalul Judeţean Argeş va funcţiona ca spital de de urgenţă, iar Spitalul de la Mioveni, ce este funcţional din toamna lui 2019, va primi doar suspecţi sau bolnavi de coronavirus. După cum a declarat Andrada Preda, purtător de cuvânt al CJ Argeş, „s-a stabilit ca pe o perioadă de două luni, cu posibilitate de prelungire, să fie detaşat personal medical din spitalele de la Câmpulung, Curtea de Argeş şi Costeşti la Spitalul de la Mioveni. De asemenea, la solicitarea managerului de la Spitalul Mioveni, se pot face angajări pe perioadă nedeterminată”.

Spitalul a costat peste 60 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată prin programul PNDL şi din bugetul autorităţilor locale din Mioveni.

Noul spital are şase etaje şi este dotat inclusiv cu compartiment de Primiri Urgenţe şi de Terapie Intensivă şi bloc operator cu patru săli de operaţie

Spitalul poate funcţiona independent 48 de ore

Construcţia în sine, proiectarea şi circuitele din blocul operator fac în aşa fel încât orice risc de infecţie nosocomială să fie redus la zero. Fiecare secţie din spital are sistem de ventilaţie propriu cu aport de aer proaspăt, care filtrează aerul la o puritate de 99,99% datorită sistemului avansat HEPA.

Spitalul are 250 de paturi şi un adăpost antiatomic cu o capacitate de 100 de locuri. Spitalul de la Mioveni este proiectat să reziste la un cutremur de până la 9,4 grade pe scara Richter.

Spitalul de la Mioveni poate funcţiona independent timp de 48 de ore în cazul unei avarii, având două generatoare şi două UPS-uri.

Spitalul are 8 lifturi de mare capacitate, iar cele 4 săli de operaţie pot funcţiona simultan. Unitatea de Primiri Urgenţe a noului spital poate prelua 4 ambulanţe simultan.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite