Substanţe periculoase vândute pe Internet ca erbicide

Substanţe periculoase vândute pe Internet ca erbicide

Foto arhivă Adevărul

Un bărbat din Dâmboviţa a fost sancţionat de poliţiştii argeşeni pentru comercializarea produselor de uz fitosanitar fără autorizaţie. Substanţele periculoase au fost confiscate.


În urma verificărilor efectuate pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Argeş au depistat un bărbat de 36 de ani, din municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, care oferea spre vânzare erbicid, prin intermediul Internetului, fără a deţine certificat de înregistrare pentru comercializarea produselor uz fitosanitar.

"În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4000 de lei, conform Ordonanţei nr. 4/1995 privind fabricarea, comercializarea şi utilizarea produselor de uz fitosanitar pentru combaterea bolilor, dăunătorilor şi buruienilor în agricultura şi silvicultură. Totodată, a fost aplicată măsura complementară a confiscării cantităţii de 5 litri de erbicid", precizează Biroul de presă al IPJ Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: