Stareţul care i-a trimis pe enoriaşi să se spânzure nu mai are voie să slujească. „Părintele se află de mai mult timp sub tratament medicamentos“

Stareţul care i-a trimis pe enoriaşi să se spânzure nu mai are voie să slujească. „Părintele se află de mai mult timp sub tratament medicamentos“

Stareţul Ioasaf i-a mai afurisit pe enoriaşi şi în alte rânduri

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului consideră limbajul stareţului de la Cotmeana care i-a ameninţat pe enoriaşi că le rupe dinţii şi i-a trimis să se sinucidă drept unul „necuvincios“ şi pune ieşirile monahului pe seama tratamentului medical pe care-l urmează. Centrul Eparhial a dispus efectuarea unei anchete, iar până la dispunerea altor măsuri, stareţul Ioasaf nu mai are voie să slujească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Materialul video apărut pe Facebook şi preluat, vineri, de presă, în care stareţul Ioasaf se aude adresându-le cuvinte jignitoare şi ameninţări oamenilor veniţi la slujba oficiată la Mânăstirea Cotmeana, a stârnit zeci de reacţii negative la adresa monahului. Şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a recaţionat.

"Cu privire la informaţiile apărute în presă, în data de 29 martie 2019, ca urmare a unui material video, care face referire la limbajul necuviincios folosit de către Părintele Ioasaf Boiciuc, stareţul Mănăstirii Cotmeana, în cadrul unui serviciu religios săvârşit în biserica aşezământului monahal, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, doreşte să menţioneze următoarele. Imediat după aflarea acestor informaţii, la nivelul Centrului Eparhial, a fost dispusă efectuarea unei anchete, pentru a se verifica cele semnalate în mass-media. Este cu totul regretabil că asemenea manifestări, se întâmplă şi produc, desigur, tulburări în rândul clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române", a precizat Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului într-un comunicat de presă.

Deşi stareţul Ioasaf nu este la primele ieşiri virulente la adresa enoriaşilor, Arhiepiscopia încearcă să-l scuze punând sudălmile monahului pe seama tratamentului pe care îl urmează.

"Pentru pacea în Biserică şi bunul mers al rânduielilor monahale, pe întreaga perioadă a cercetărilor, s-a dispus oprirea Părintelui Stareţ Ioasaf Boiciuc de la săvârşirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii şi a celorlalte slujbe bisericeşti, în conformitate cu prevederile Regulamentului autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române şi ale Statutului pentru organziarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române. După finalizarea anchetei de către organele eparhiale competente, vor fi luate măsurile pastorale şi administrative, care se impun. Dorim să menţionăm că, Părintele Stareţ Ioasaf Boiciuc, se află de mai mult timp sub tratament medicamentos, datorită unor suferinţe mai vechi, fiind uneori sensibil la neputinţele omeneşti", se mai arată în comunicat. 

Mesajul Arhiepiscopiei se încheie cu rugăciune: "Întrucât, cler şi popor, ne aflăm în urcuşul duhovniesc pe calea Postului Mare, perioadă de rugăciune şi sporire a faptelor bune, ne rugăm Preasfintei Treimi, pentru pacea în Biserică şi împlinirea voii Sale celei sfinte în România!".

Citeşte şi: VIDEO Un stareţ îi ameninţă pe enoriaşi că le scoate dinţii şi-i trimite în iad. Discurs rostit în biserică: „Mergeţi în pădure şi puneţi-vă ştreangul!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: