Spitalul de Pediatrie Piteşti e pregătit să primească pacienţi COVID-19. "Dacă avem un pacient confirmat, există posibilitatea şi să-l transferăm"

Spitalul de Pediatrie Piteşti e pregătit să primească pacienţi COVID-19.

Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Foto Cristina Stancu

Conducerea Spitalului de Pediatrie Piteşti spune că unitatea spitalicească este pregătită să primească pacienţi suspecţi de infectare sau infectaţi cu virusul COVID-19, însă precizează că anumite cazuri ar putea fi transferate către unităţi de eşalon superior.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Hotărârii Comitetului Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) nr. 14 din 25 martie 2020, Spitalul de Pediatrie Piteşti a fost desemnat ca unitate spitalicească cu paturi care asigură patologia chirurgicală, ORL, ortopedică, oftalmologică SARS-CoV-2/COVID-19 şi Covid-19 cu comorbidităţi.

Directorul medical al Spitalului de Pediatrie Piteşti, Adina Enescu, asigură că unitatea spitalicească este pregătită să primească pacienţi suspecţi de infectare sau infectaţi cu virusul COVID-19, precizând că în unitate s-au făcut circuitele aprobate de DSP Argeş, pentru pacienţii cu suspiciune de COVID-19 existând spaţii rezervate.

“Dacă există un pacient confirmat COVID, îi putem asigura îngrijire. Ca nivel de competenţă al spitalului, există posibilitatea şi să-l transferăm. Până în prezent nu s-a confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu COVID-19 la un pacient pediatric”, a declarat medicul Adina Enescu, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Piteşti.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: