Sindicatul Automobile Dacia organizează marţi un miting de amploare. Aproape 10.000 de oameni sunt aşteptaţi la protest

Sindicatul Automobile Dacia organizează marţi un miting de amploare. Aproape 10.000 de oameni sunt aşteptaţi la protest

Şi anul trecut sindicaliştii SAD au cerut grăbirea începerii lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu

Sindicatul Automobile Dacia a anunţat pentru 7 octombrie un miting de protest la care vor participa 10.000 de salariaţi, de la mai multe firme din industria auto argeşeană, majoritatea de la Dacia-Renault

Ştiri pe aceeaşi temă

Între orele 12.00 şi 15.00, sindicaliştii vor protesta pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Automobile Dacia din Mioveni faţă de trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, faţă de neîncheierea Contractelor Colective de Muncă la nivel de ramură şi faţă de întârzierile la demararea lucrărilor la Autostrada Piteşti-Sibiu. Deşi mişcarea sindicală este anunţată pentru trei ore, protestul efectiv va dura o oră şi jumătate.
 
"Una dintre nemulţumirile noastre majore este absenţa Contractului Colectiv de Muncă de ramură, care regmementează o serie de lucruri de bază vizavi de rapotul patronat-salariaţi. Al doilea lucru important este Autostrada Piteşti-Sibiu, pentru că, dacă mai întârzie, aşa cum am mai tras semnale de alarmă, toate multinaţionalele se vor retrage. Şi nu în ultimul rând, nu suntem de acord cu trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, pentru că această schimbare va avea un efect devastator în ceea ce priveşte salariul net", a declarat, pentru Adevărul, Ion Iordache, vicelider Sindicatul Auromobile Dacia (SAD).
 
Iată cum sună mesajul SAD pentru mitingul de mâine: "Dacă te doare că vei lua mai puţini bani prin trecerea taxelor şi impozitelor de la angajator la angajat; Dacă vrei să ai o bună bază de negociere a drepturilor prin încheierea Contractelor Colective de Muncă la nivel de ramură; Dacă îţi pasă de viitorul uzinei de unde câştigăm traiul şi esti convins de necesitatea construirii autostrăzii Piteşti - Sibiu, vitală pentru industria auto din România;Dacă eşti împotriva guvernului trădător al intereselor cetăţeanului din România, vino cu familia şi strigă-ţi nemulţumirea!”.
 
Liderii Sindicatului Autromobile Dacia au anunţat că la uzina de la Mioveni producţia va fi afectată marţi, însă, pe parcursul lunii, decalajul va fi recuperat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: