Se redeschide Transfăgărăşanul. CNAIR averizează turiştii că pe carosabil se pot întâlni cu urşi

Se redeschide Transfăgărăşanul. CNAIR averizează turiştii că pe carosabil se pot întâlni cu urşi

Transfăgărăşan Foto: wikipedia.org

Duminică, 1 iulie 2018, cel mai spectaculos drum al României va fi redeschis traficului rutier. Asta nu înseamnă că Transfăgărăşanul e, acum, lipsit de pericole.  Averizările CNAIR  se referă nu la alunecări de pietre, ci la prezenţa urşilor, care pot ajunge foarte aproape sau chiar pe carosabil.

Începând cu ora 11:00, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule.

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apatiţia de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

De asemenea, atenţionăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezenţa urşilor în apropierea părţii carosabile şi îi sfătuim să nu se apropie de animale şi să informeze imediat autorităţile de prezenţa acestora", anunţă CNAIR.

Nu sunt excluse nici alunecările de pietre de pe versanţi. 

Reamintim că în iunie, două maşini cu turişti au fost grav avariate după ce au fost prinse sub o avalanşă de piatre şi zăpadă, pe Transfăgărăşan.

Incidentul s-a produs în nordul judeţului Argeş, în apropiere de Cabana Capra,, la 3 kilometri de Cota 2000. O femeie de 44 de ani a fost, atunci, rănită.

 Unde puteţi suna

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 şi pe prima pagina, în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar şi pe pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de TWITTER, @CNADNR.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: