Scandal imens după ce fostele glorii ale FC Argeş au fost folosite într-un clip electoral pentru candidatul PSD la Primăria Piteşti

Scandal imens după ce fostele glorii ale FC Argeş au fost folosite într-un clip electoral pentru candidatul PSD la Primăria
Piteşti

Fostul mare fotbalist Viorel Moiceanu, printre protagoniştii clipului de susţinere FOTO: Captură Facebook Sergiu Barbu

Mai mulţi foşti campioni de la FC Argeş, precum şi Ionuţ Badea, actualul antrenor al echipei, apar într-un clip în care îşi declară susţinerea pentru Cristian Gentea, candidatul PSD la Primăria Piteşti. Clipul a stârnit revoltă printre suporteri.

În videoclip, filmat chiar pe stadionul lui FC Argeş, apar foştii campioni naţionali Andrei Speriatu, Eduard Augustin, Viorel Moiceanu, Doru Toma, precum şi foştii jucători Jean Barbu (fost golgheter al campionatului), Vasile Popa, Mihai Ianovschi-directorul Centrului de Copii şi Juniori de la FC Argeş şi actualul antrenor Ionuţ Badea. Toţi spun în clip: „Susţin Cristian Gentea la Primăria Piteşti”. Pe fundal se vede un afiş mare cu Nicolae Dobrin.  

L-am contactat pe Ionuţ Badea, actualul antrenor al FC Argeş, pentru a ne spune de ce a participat la un clip în care îşi declară susţinerea pentru un candidat PSD. „Nu am vreun comentariu de făcut pe această temă”, ne-a declarat Ionuţ Badea.

Am stat de vorbă şi cu Andrei Speriatu, fostul mare portar al FC Argeş şi unul dintre cei doi jucători din România, alături de Cristian, care au evoluat atât alături de Dobrin, cât şi de Hagi. 

Iată ce spune Andrei Speriatu legat de clipul în care promovează candidatul PSD la Primăria Piteşti: „Mă puneţi într-o situaţie delicată... Am făcut acel clip doar în ideea de a îi mulţumi domnului Gentea pentru ce a făcut pentru FC Argeş, asta a fost ideea. Vrem nu vrem, politica trebuie să se implice în fotbal. Îmi pare rău dacă am deranjat cu acel clip”.

„Este incredibil ce se întâmplă, la ce nivel de degradare morală s-a ajuns... Angajaţii unei asociaţii finanţate de Primăria Piteşti fac reclamă electorală unui candidat pentru postul de primar al Piteştiului. N-o să-i judec pe respectivii, deşi se poate discuta mult pe această temă. Sigur, unii vor spune că fiecare cetăţean este liber să aibă simpatii politice. Da este adevărat. Poţi pune ştampila pe candidatul/partidul preferat. Dar să apari într-o astfel de postură - profund imorală din punctul meu de vedere - este cu totul altceva... Are domnul Gentea nevoie de o astfel de notorietate? Eu cred că nu. Şi mai cred că astfel de metode de promovare îi fac mai mult rău decât bine. Se compromite (cel puţin moral) atât pe sine, cât şi pe cei care îl girează”, spune Sergiu Barbu, unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai lui FC Argeş.

„FC Argeş a devenit echipă de partid”

Mihai Mielcioiu este un alt suporter al lui FC Argeş revoltat de amestecul politicului la echipă: „Am semnalat, în repetate rânduri, injusteţea implicării numelui echipei noastre în campania electorală. Promovarea noastră a fost un miracol, raportat la bugetul echipei, chiar şi pentru conducătorii clubului. Toate bune şi la locul lor, până când am văzut candidatul PSD pentru funcţia de primar că acaparează în mod nejustificat această performanţă: defilari prin oraş în tricourile echipei, împărţire de tricouri şi măşti de protecţie inscripţionate cu brandul FC Argeş, apariţii la TV locale în care nu mai prididea în a-şi aroga triumful personal şi de partid. Totul a culminat cu o conferinţă de presă organizată înaintea partidei cu UTA, prilejuită de prezentarea "noului" autocar al echipei, la care au fost prezenţi candidaţii partidului la cele mai înalte funcţii locale, alături de foste glorii ale clubului, Bomboana de pe colivă a sosit joi 17 septembrie când am privit cu maximă consternare un clip electoral cu foste glorii alb-violete, în frunte cu antrenorul Ionuţ Badea, care declarau dezinvolt că susţin candidatul PSD la Primăria Piteştiului - Gentea... Toţi angajaţi ai clubului”.

Fost golgheter al campionatului, Jean Barbu îi face reclamă candidatului PSD FOTO: Captură Facebook Sergiu Barbu
 

Tot Mihai Mielcioiu mai precizează: „Am ajuns atât de jos, încât să târâm imaginea unui club de legendă în România în campania electorală? Am schimbat găleţile şi pixurile cu tricouri şi măşti inscripţionate cu numele şi culorile echipei noastre. Mai mult de atât, s-au folosit de numele fostelor glorii ale clubului nostru, de antrenorul care ne-a promovat pentru a mai câştiga câteva voturi?

Din nefericire, bucuria revenirii echipei fanion a judeţului pe prima scenă fotbalistică a ţării, acolo unde-i este locul, a fost treptat, treptat, înlocuită de amăreala folosirii ei în miza luptei politice, cu preţul discreditării unor oameni care însemnau ceva pentru istoria clubului, suporteri şi spiritul vulturilor alb-violeţi.

Am discutat cu mulţi suporteri care mi-au spus că nu îi mai interesează echipa, nu se vor mai uita la meciuri, fiindcă această echipă nu mai este a lor, nu îi mai reprezintă, este echipă de partid...”

„Un club de fotbal a ajuns să se ocupe de promovarea unui partid”

Andrei Zevedei este unul dintre suporterii care s-au implicat foarte mult în ultimii 10 ani în susţinerea echipei şi este extrem de nemulţumit de faptul că PSD foloseşte FC Argeş în campanie. „În ultimii ani FC Argeş a fost transformat din echipa fanion a judeţului în echipa de fotbal a PSD Argeş. Dovadă este campania electorală făcută de Cristi Gentea care s-a promovat pe spatele acestei echipe. Sloganul principal? Unul de ţinut minte: Cristi Gentea a promovat pe FC Argeş în Liga 1. Ca să înţelegem clar ce reprezintă angajaţii ai acestui club pentru şefii PSD Argeş avem la dispoţie un videoclip de promovare a lui Cristi Gentea în care toţi cei care fac parte din club recomandă candidatul preferat la Primăria Piteşti. Am ajuns astfel la o premieră în România ca un club de fotbal să se ocupe de promovarea unui partid pentru alegerile locale.”

 

Vă mai recomandăm şi:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările