Sătui de indolenţa localnicilor, saşe voluntari au curăţat cimitirul comunei, care ajunsese o mare groapă de gunoi

Sătui de
indolenţa localnicilor, saşe voluntari au curăţat cimitirul comunei, care ajunsese o mare groapă de gunoi

Sâmbătă 31 martie, timp de aproape patru ore, cinci consilieri locali şi o femeie au curăţat un cimitir din comuna argeşeană Bradu, care ajunsese o adevărată groapă de gunoi. Dezamăgită de modul cum arată cimitirul, plin de gunoaie şi vegetaţie uscată şi sătulă de indolenţa localnicilor, Alina Frătică a mobilizat cinci consilieri locali pentru a face curăţenie. Cimitirul nu mai fusese curăţat de ani de zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toţi cei cinci consilieri locali sunt de la Partidul pentru Argeş şi Muscel, un mic partid local înfiinţat în toamna lui 2015 şi care la alegerile din 2016 a fost la un pas de a învinge PSD în comuna Bradu, iar acum are 6 dintre cei 15 consilieri locali, cu doar unul mai puţin decât PSD.

În aproximativ patru ore, cele şase persoane participante au reuşit să cureţe aleile principale şi mormintele din preajma acestora, dând astfel un exemplu ce ar trebui urmat tot timpul şi nu doar în preajma sărbătorilor pascale. „Din păcate, sunt unii oameni au făcut din cimitirul Geamăna un fel de groapă de gunoi, unde aceştia îşi lasă deşeurile. Cerem sprijin oamenilor din Bradu, care au mormintele celor dragi aici, să continue această acţiune şi să pregătească şi acest loc pentru întâmpinarea, aşa cum se cuvine, a sărbătorilor pascale. Îmi doresc să terminăm cu mizeria din cimitir, care este locul de odihnă veşnică al celor ce ne-au fost parte din familie sau prieteni şi să le respectăm, astfel, memoria! A fost o acţiune venită din spiritul momentului pascal”, spune Alina Frătică, iniţiatoarea acţiunii.

 

"Ar fi trebuit să cureţe cimitirul sutele de beneficiari de ajutoare sociale"

Locuitorii din comună au cuvinte de laudă despre această acţiune inedită. „Este o iniţiativă lăudabilă. Dar nu consilierii locali sunt cei care trebuia să facă curăţenie în cimitir. În comuna Bradu sunt sute de persoane care beneficiază de ajutoare sociale şi nu fac nici măcar o oră de muncă în folosul comunităţii. Nu e normal, ar trebui să li se taie ajutoarele sociale. În comună nu e problemă numai cu cimitirul care a ajung un fel de groapă de gunoi, ci şi cu străzile, şanţurile şi trotuarele, care arată mizerabil. Primarul ar trebui să ia măsuri şi să nu mai tolereze indolenţa multor localnici şi în special a ălora de primesc ajutoare sociale”, ne-a declarat Gheorghe Petrescu (62 de ani), care locuieşte în comuna Bradu de 40 de ani.

Aflată chiar lângă Piteşti, comuna Bradu are o populaţie de peste 7.100 locuitori, conform ultimului recensământ.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările