Săptămâna aceasta, la Filarmonica Piteşti, bijuterii muzicale de Vivaldi, Piazzolla, Şostakovici

Săptămâna
aceasta, la Filarmonica Piteşti, bijuterii
muzicale de Vivaldi, Piazzolla, Şostakovici

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 9 octombrie, al doilea concert simfonic al lunii. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul olandez Theo Wolters şi pianista Ioana Lupaşcu vor interpeta Antonio Vivaldi - Toamna, Astor Piazzolla - Ave Maria, Consuelo Velasquez - Besaje mucho şi Dmitri Şostakovici - Simfonia nr. 5.

Ştiri pe aceeaşi temă

jorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. Studiile universitare le urmează la Conservatorul din Maastricht, unde este îndrumat de reputaţi profesori. A fost solist trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda). Din 1979 devine membru al Orchestrei Regale din Amsterdam, realizând cu aceasta numeroase înregistrări cu dirijori de renume. În paralel cu studiul instrumental şi orchestral, a studiat arta dirijoratului. A susţinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania, dar şi cu Filarmonica George Enescu din Bucureşti. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj şi Sibiu. În 2009 şi 2012 a mai dirijat orchestra Filarmonicii Piteşti.   
 
Născută într-o familie de medici, Ioana Maria Lupaşcu începe studiul pianului la patru ani, iar peste doi ani concertează pentru întâia oară în faţa publicului. Studiază la Liceul „George Enescu” şi la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, perfecţionându-se în Elveţia şi Italia. Din 2008 este solist concertist al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti. Susţine recitaluri şi concerte în întreaga lume, interpretând cu succes în săli de renume naţional şi internaţional. A concertat cu orchestrele filarmonicilor din ţară, dirijate de: Ilarion Ionescu-Galaţi, Florin Totan, Tiberiu Soare, Petre Sbârcea, Ovidiu Bălan, Radu Postăvaru ş.a. A lansat până la momentul actual două CD-uri. În afara talentului muzical, Ioana Maria Lupaşcu scrie, publicând numeroase articole, dar şi un roman autobiografic. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările