Romii trimişi în izolare într-un sat din Argeş au agresat echipele venite să verifice dacă respectă măsura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Primăria unei comune din Argeş cere sprijinul jandarmilor ca să-i stăpânească pe romii trimişi în izolare la domiciliu, care nu vor să audă de măsura de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Un grup de romi din satul Pojorâta, recent întorşi din străinătate, a băgat frica în reprezentanţii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă din Lereşti trimişi de Primărie să-i verifice dacă stau în izolare, aşa cum le cer autorităţile.

Deranjaţi de control, romii au trecut la intimidări. 

Vineri, primarul comunei Lereşti, Marian Toader, cere sprijinul jandarmilor ca să-i stăpânească pe cetăţenii recalcitranţi. 

„În urma verificărilor efectuate privind respectarea autoizolării persoanelor sosite din străinătate în satul Pojorâta, comuna Lereşti, judeţul Argeş, echipele de control constituite la nivelul CLSU – Primăriei Lereşti au fost agresate de cetăţenii de etnie romă din satul Pojorâta, trecând atât la ameninţări verbale, cât şi fizice”, se argumentează într-o solicitare înaintată Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Argeş de către primarul Marian Toader.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite