Român condamnat la 5 ani de închisoare în Anglia, după ce a furat acoperişul unei biserici vechi de 800 de ani

Român
condamnat la 5 ani de închisoare în Anglia, după ce a furat acoperişul unei biserici vechi de 800
de ani

Biserica, ce datează din secolul al XIII-lea, riscă să fie închisă FOTO: Corinne Youngs/Archant

Remus Tudorache, un român de 27 de ani stabilit de mai mulţi ani în Anglia, a fost condamnat la cinci ani de închisoare după ce a furat acoperişurile mai multor biserici din Marea Britanie, inclusiv al unei biserici vechi de 800 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valoarea prejudiciului adus de Remus Tudorache este de peste 100.000 de lire sterline. Remus Tudorache riscă şi deportarea, în afară de pedeapsa cu condamnarea la închisoare.  

Biserica St. Mary din Baconsthrope, Norfolk, ce datează din secolul al XIII-lea, a fost cea mai grav afectată, după ce Tudorache a comis aici două furturi, luând practic toată tabla de pe acoperişul bisericii, scriu jurnaliştii de la cotidianul britanic The Telegraph.

Corinne Youngs, secretara Consiliului Parohial al Bisericii din Baconsthrope a declarat pentru The Telegraph că furtul brutal a lăsat biserica „lovită şi devastată”.

Remus Tudorache riscă deportarea FOTO: Archant

 

Remus Tudorache, care locuieşte în oraşul Coventry, opera împreună cu o bandă de mai mulţi ani, cele mai multe furturi de pe acoperişurile bisericilor din Anglia fiind comise în 2015.

 

Jonathan Goodman, avocatul românului, a declarat că Tudorache a crezut că asigurarea va acoperi costurile înlocuirii acoperişurilor bisericii şi că acesta nu a realizat impactul emoţional teribil pe care l-a provocat. Una dintre biserici riscă să fie închisă din cauza daunelor produse de român.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările