Risc foarte mare de avalanşă în Munţii Făgăraş! La Cota 2000, stratul de zapadă are peste doi metri

Zăpada care a căzut în ultimele zile a facut ca toate traseele turistice care acced în creasta masivului Făgăraş să fie închise.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciul Salvamont Argeş a emis o atenţionare pentru cei care şi-au planificat acest weekend în munţi. În Făgăraş, la peste 1800 de metri, riscul de avalanşă este de gradul 5, risc foarte mare.

În zona Bâlea Lac – Refugiul Cota 2000, stratul de zapadă are peste doi metri, din care 80 cm zăpadă proaspătă, viscolită, pulver, depusă peste un strat mai vechi, de 20 de cm.

"Aceasta s-a aşternut peste un strat de zăpadă îngheţată, care creează un plan de alunecare, favorabil declanşării avalanşelor. Între 1600-1800 de metri, riscul de avalanşă este de gradul 3, iar sub altitudinea de 1600 de metri, riscul de avalanşă este de gradul 1", ne-au transmis salvamontiştii.

Toate traseele sunt închise

Având în vedere condiţiile date, traseul principal de creastă, precum şi toate traseele turistice care acced în creasta masivului Făgăraş, indiferent de altitudine, sunt închise.

Nu există pericol de avalanşă în masivul Ghiţu  şi  până la altitudinea de 1300 de metri în masivele Iezer Păpuşa, Piatra Craiului şi Leaota.   

Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îsi vor petrece sejurul în zone apropiate de golul alpin, este sa nu încerce sa urce în zonele nerecomandate şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la 0SALVAMONT.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările