Reţeta tortului cu spanac şi căpşuni. Gustul fin îi va încanta cu siguranţă şi pe copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tortul se prepară în aproximativ o oră şi jumătate FOTO: savuros.info
Tortul se prepară în aproximativ o oră şi jumătate FOTO: savuros.info

Un desert mai puţin obişnuit, tortul cu spanac şi căpşuni vă va surprinde prin gustul său fin şi deopotrivă inedit şi va fi cu siguranţă şi pe gustul copiilor. Cum se prepară acest tort, aflaţi din materialul următor.

Iată care sunt ingredientele de care aveţi nevoie pentru pregătirea acestui tort, a cărui preparare durează aproximativ o oră şi jumătate:

- 200 grame făină,

- 200 grame spanac,

- 500 grame căpşuni,

- 300 grame zahăr,

- 70 de mililitri de ulei rafinat,

- 40 grame ciocolată albă,

- 15 grame zahăr vanilat,

 - 2-3 grame sare,

- 250 grame iaurt gras,

- 500 grame frişcă,

- 200 grame lapte,

- 15 grame gelatină,

- 10 grame praf de copt,

- cinci gălbenuşuri şi albuşuri de ou.

Mai întâi, trebuie să spălaţi bine spanacul, rupeţi codiţele şi îl curăţaţi. Peste spanac turnaţi apoi aproximativ 250 ml de apă fierbinte şi lăsaţi-l un sfert de oră la înmuiat. După aceea puneţi spanacul la scurs într-o sită şi păstraţi 50 ml din zeamă. Într-un blender puneţi spanacul scurs împreună cu uleiul. Pasaţi-le până obţineţi un piure.

Într-un bol bateţi bine albuşurile cu sarea, apoi adăugaţi 50 grame de zahăr şi mixaţi până ce devine o bezea lucioasă. Separat, trebuie să mixaţi gălbenuşurile, adăugaţi zeama de la spanac şi mai mixaţi, apoi adăugaţi 7-8 grame de zahăr vanilat, 150 g de zahăr şi mixaţi la viteză mare până ce amestecul ajunge să aibă o consistenţă pufoasă şi deopotrivă aerată.

Adăugaţi piureul de spanac şi mixaţi bine, după aceea turnaţi făina amestecată cu praful de copt şi cernută. Amestecaţi încet cu o spatulă şi puneţi deasupra albuşurile bătute şi amestecaţi totul.

Următorul pas în prepararea tortului cu spanac şi căpşuni este de a turna aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, şi de a scutura tava puţin, pentru a se coace uniform. Daţi tava în cuptorul încins la temperatura de 180°C, timp de 40-45 de minute. Scoateţi apoi blatul puneţi-l la răcit.

Tăiaţi cuburi 250 grame de căpşuni, iar restul de 250 grame le tăiaţi pe jumătate şi le puneţi deoparte pentru decor. Într-un bol amestecaţi gelatina cu laptele rece şi lăsaţi până se umflă.

Iată cum se prepară crema: într-un bol puneţi iaurtul gras, 7-8 grame zahăr vanilat, 100 grame de zahăr şi mixaţi la viteză redusă. Puneţi gelatina în lapte şi încălziţi-o la baia de aburi, până ce se topeşte şi puneţi-o în amestecul cu iaurt, mixaţi bine până se încorporează.

Într-un bol bateţi frişca rece, până ca aceasta devine fermă. După aceea puneţi o lingură de frişcă bătută în crema de iaurt, mixaţi la viteză redusă până ce se încorporează toată frişca.

Tăiaţi blatul de tort în 3 foi egale. Într-un inel detaşabil (cu diametrul de 25 cm) asamblaţi tortul: puneţi primul blat, apoi repartizaţi jumătate din cantitatea de cubuleţele de căpşuni, acoperiţi cu o treime din cremă.

Puneţi apoi a doua foaie din blatul de tort, puneţi restul de cuburi de căpşuni, puneţi o treime din cremă şi nivelaţi. Puneţi ultima foaie din blat şi acoperiţi cu crema rămasă, nivelaţi bine şi lăsaţi tortul la frigider pentru cel puţin cinci ore. Decoraţi tortul cu jumătăţile de căpşuni şi puneţi deasupra ciocolată albă rasă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite