Restricţii de circulaţie, din cauza căldurii, pe drumurile din Argeş. Cine face excepţie

Restricţii de circulaţie, din cauza căldurii, pe drumurile din Argeş. Cine face excepţie

Foto: Facebook Poliţia Română

Sâmbătă, este a treia zi la rând pentru care Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri Argeş a anunţat restricţii de circulaţie pe drumurile judeţene din Argeş, pentru autovehiculele cu masa totală autorizată maximă mai mare de 7,5 tone. Măsurile sunt impuse şi de CNADR pe întreaga reţea de drumuri naţionale din judeţul Argeş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Restricţiile au intrat în vigoare de la ora 12.00, sunt valabile până sâmbătă seara, la ora 20.00, şi vizează autovehiculele cu masa totală autorizată maximă mai mare de 7,5 tone.
"Aceste restricţii au fost instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie. 

Măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţii de caniculă", precizează CJ Argeş.

Potrivit legislaţiei în vigoare (articolul 44 alin. 2 al Ordonanţei de Guvern nr.53/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare), circulaţia poate fi interzisă temporar în judeţele aflate sub avertizări cod portocaliu de caniculă.
 

Cine face excepţie

Sunt exceptate de la această măsură: autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone care îşi desfăşoară activitatea pe sectoarele de drumuri judeţene unde se execută lucrări de reparaţii sau investiţii; transporturile de persoane; transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Aceste măsuri sunt impuse şi de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pe întreaga reţea de drumuri naţionale din judeţul Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările