Pulberea de mărar, o soluţie pentru asigurarea necesarului de iod

Pulberea de mărar, o soluţie pentru asigurarea necesarului de iod

Foto: lauralaurentiu.ro/retete-culinare

Mărarul este apreciat nu doar ca un condiment, ci şi ca un remediu naturist cu indicaţii multiple graţie compuşilor şi derivaţi chimici, recunoscuţi mai ales pentru puterea lor antioxidantă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mărarul conţine vitaminele A, C şi B (B1, B2, B5, B6, B9) şi minerale (calciu, potasiu, sulf, fier, magneziu, fosfor, iod, zinc şi sodiu.

De toate aceste elemente putem beneficia fie consumând planta ca atare (frunze, seminţe şi tulpină), fie utilizând-o sub formă de pulbere, tinctură, decoct sau infuzie.

Administrate adecvat, la indicaţia unui medic, preparatele fitoterapeutice din mărar tratează nervozitatea, anxietatea şi insomia, sunt de ajutor în tulburările digestive şi au efect de reducere a colesterolului rău.

Puţină lume ştie că planta este recomandată inclusiv în caz de hipotiroidie.

„În acest situaţii este indicat a se administra sub formă de pulbere, câte o jumătate de linguriţă înainte de masă. Florile de măr şi seminţele de măr, pe lângă conţinutul bogat în iod, dispun de o serie de homoni naturali, benefici pentru reglarea activităţii glandei tiroide. Câteva seminţe sunt suficiente pentru a acoperi doza zilnică de iod”, explică Elena Badea, administratorul sie-ului infuzedesanatate.ro, care recomandă consultarea unui medic înainte de administrarea plantei şi a preparatelor din plantă în scop terapeutic. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: