Protest mut programat în faţa sediului PSD Argeş: „Ne-am săturat de corupţie, indiferenţă şi incompetenţă“

Protest mut programat în
faţa sediului PSD Argeş: „Ne-am săturat de corupţie, indiferenţă şi incompetenţă“

Protestul mut va fi al doilea organizat în mai puţin de o săptămână FOTO: Traian Paparete

Peste 50 de oameni şi-au anunţat participarea joi, 1 februarie, de la ora 18.00, în faţa sediului PSD Argeş, la un protest mut îndreptat împotriva partidului de guvernământ.

Coordonatorul protestului este Traian Paparete, membru al „activ AG Piteşti”, un grup civic format în urma protestelor de stradă care au urmat adoptării OUG 13 în februarie 2017.

În urmă cu câteva zile, pe 28 ianuarie, în faţa sediului PSD Argeş a mai fost organizat un protest mut la care au participat aproximativ 20 de persoane. Pentru joi 1 februarie, se aşteaptă ca numărul de participanţi să fie mai mare.

„Poate vă întrebaţi de ce acum apelăm la protest MUT şi chiar în faţa sediului PSD din Piteşti. Ei bine, în ultima perioadă am tras concluzia ca degeaba ne adunăm la diverse proteste din Piteşti unde să strigăm împotriva guvernanţilor şi a politicienilor care au ca prioritate rezolvarea problemelor lor personale în loc să se ocupe de bunăstarea poporului care le-au acordat un vot de încredere în 2016. Ba mai mult, am observat ca jandarmeria a început să de-a amenzi unor protestatari pentru "tulburarea ordinii şi liniştei publice". Noi ştim că ei, oameni de bine şi cu suflet de român, nu doresc să facă acest lucru, dar cum ordinul este ordin care se execută şi nu se discută, noi cei care ieşim în stradă îi înţelegem perfect. Pentru aceste două motive am decis, dupî modelul grupului #vavedem din Sibiu, să facem şi noi proteste la care să nu mai strigăm în speranţa că mesajul nostru este clar şi în acelaşi timp alte persoane din Piteşti să ni se alăture manifestărilor noastre paşnice, non-violente dar care vor să transmită un mesaj destul de clar clasei politice actuale. Ne dorim printre altele consolidarea independenţei justiţiei şi continuarea luptei împotriva corupţiei pe coordonatele reformei începute în 2005, o economie bazată pe investiţii private şi pe legislaţie fiscală relaxată şi predictibilă şi reforma sistemului de sănătate prin creşterea transparenţei şi concurenţei în domeniu”, ne-a declarat Traian Paparete.

Sebastian Olaru este unul dintre cei mai constanţi şi activi protestatari din Piteşti. „Protestăm pentru că ne-am săturat de incompetenţă, corupţie şi indiferenţă! Alianţa PSD-ALDE este incapabilă de guvernare stabilă, numind al 3-lea prim-ministru incompetent in numai un an! Ajunge cât aţi furat România de 28 de ani! Ajunge situaţiei în care ne-aţi adus şi în care vreţi să ne afundaţi cu incompetenţa voastră şi incompetenţii voştri. Vrem sistem de sănătate corect raportat la banii pe care-i plătesc românii. De un an de zile îi auzim pe Dragnea şi Tăriceanu cât se plâng de condiţiile din penitenciare... Nu acelaşi zel îl vedem când vorbesc de sistemul de sănătate sau de educaţie. Acestea două, educaţia şi sănătate, sunt cele două servicii de bază ale unui popor. Fără ele devine un popor de proşti şi de bolnavi. Ne-am săturat de cât de mulţi bani plătim fără să primim o infrastructură decentă. Fără infrastructură şi cu corupţie nu avem investitori, dar avem extraordinar de mulţi asistaţi sociali şi leneşi de lux... Vrem o Românie normală! Vrem servicii ale statului pe măsura banilor plătiţi! Vrem o legislaţie fiscală coerentă şi predictibila! Vrem respect şi oameni competenţi in funcţii publice!”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările