Producţia de autoturisme din România, creştere impresionantă în primele şase luni

Producţia de autoturisme din România, creştere impresionantă
în primele şase luni

Producţia de autoturisme Dacia a înregistrat a creştere masivă FOTO. arhiva Adevărul

După o lungă perioadă în care a înregistrat scăderi constante, în special din cauza pandemiei de SARS-CoV-2, producţia de autoturisme din România înregistrează în acest an o creştere spectaculoasă comparativ cu perioada similară din 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform datelor furnizate de către ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România), în primele şase luni ale acestui an, în România au fost produse 236.663 autoturisme, o creştere mare faţă de perioada similară din 2020, când fuseseră produse doar 187.717 autoturisme. Pe mărci, producţia pentru perioada ianuarie-iunie a.c. a fost după cum urmează: Dacia-145.515 unităţi, Ford-91.148 unităţi.

În luna iunie a.c., în ţara noastră au fost produse 45.005 autoturisme, iar 33.095 dintre acestea au fost produse la uzina Dacia de la Mioveni, iar 11.910 la uzina Ford din Craiova. Comparativ cu iunie 2020, când la Mioveni fuseseră produse doar 22.149 autoturisme, creşterea este mare pentru Dacia.

Uzina de la Mioveni înregistrează o creştere spectaculoasă şi pe primele şase luni din acest an comparativ cu primul semestru din 2020. Astfel, dacă în primele şase luni din 2020 au fost produse 112.161 maşini Dacia, pentru perioada similară din acest an, producţia Dacia a urcat la nu mai puţin de 145.515 autoturisme.

 

Vă mai recomandăm şi:

Cum s-a schimbat sectorul auto din România la un an de la debutul pandemiei

 

Dacia, creştere procentuală mai mare decât BMW şi Volkswagen la vânzările în Uniunea Europeană

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările