Procuror debusolat de modificările aduse Codului Penal în Parlament: „Infractorii care acum îmi zâmbesc pe stradă vor trece la nivelul următor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonia Diaconu postează constant texte legate de actele de justiţie FOTO arhiva personală
Antonia Diaconu postează constant texte legate de actele de justiţie FOTO arhiva personală

Antonia Diaconu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi fost prim-procuror al Parchetelor de pe lângă Judecătoria Piteşti şi Judecătoria Topoloveni, a postat pe contul de Facebook un text legat de modificările operate de coaliţia PSD-ALDE la Codul Penal şi Codul de procedură penală în Parlament în ziua de miercuri, 24 aprilie.

Cu o experienţă de peste 12 ani ca magistrat şi fost procuror DIICOT şi DNA, Antonia Diaconu a comentat pe contul de Facebook ultimele modificări aduse Codului Penal în Parlament.

„Îţi petreci o bună parte din viaţă învăţând şi dând examene, ai parte de multe nopţi nedormite şi ore peste program, munceşti în condiţii de stres şi unii, mai puţîn norocoşi, în spaţii improprii şi suprapopulate (şi nu mă refer la penitenciare), vezi, în fiecare zi, răul din oameni în toate formele lui, îţi mai neglijezi viaţa personală, eşţi bălăcărit aproape seară de seară pe TV şi eşti numit în toate felurile, ţi se spune şi unii cred, abuziv, necompetent, şobolan, te mai cercetează Inspecţia Judiciară că ţi-ai spus punctul de vedere, ţi se mai transmite prin diferite canale de comunicare că ar trebui să stai mai liniştit, dar te consolezi cu faptul că-ţi place muncă ta, o faci cu drag, rolul tău în societate e important, iar cei ce greşesc trebuie găsiţi şi traşi la răspundere, însă atunci când ţi se iau toate instrumentele necesare pentru a-ţi face treaba, nu te mai consolezi. Şi atunci vorbeşţi şi explici şi arăţi şi... ajungi în acelaşi loc. Când zici că mai departe nu se poate ajunge, ţi se demonstrează, cu încăpăţânare, că se poate!!

Într-o societate ce se confruntă cu o creştere a infracţionalităţii, nu se micşorează limitele de pedeapsă, nu se micşorează termenele de prescripţie, nu se abrogă infracţiuni, din contră. Nu se dă cu pietre în oamenii ce încearcă, efectiv din răsputeri, să-şi facă în continuare treaba, ei sunt ajutaţi, spre binele tuturor.

În ritmul ăsta, infractorii care acum îmi zâmbesc pe stradă, pentru că statul nu mă ajută să-i ţin acolo unde le este locul, vor trece la nivelul următor. Acolo vrem să ajungem?

Pentru că, regret să va informez, am ajuns deja”, scrie procurorul Antonia Diaconu, care postează constant texte legate de nemulţumirile privind actele de justiţie.
 

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat miercuri, 24 aprilie, modificările operate de coaliţia PSD-ALDE la Codul penal şi la Codul de procedură penală. Unele articole schimbate de PSD îl ajută pe Liviu Dragnea să scape de dosarul angajatelor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Coaliţia PSD-ALDE nu mai are majoritate la Camera Deputaţilor, dar s-a bazat pe voturile UDMR şi ale minorităţilor naţionale.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite