Probleme legate de proiectare la viitorul corp al Spitalului de Urgenţă din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitorul corp al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Foto CJ Argeş
Viitorul corp al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Foto CJ Argeş

Oficialii Consiliului Judeţean Argeş au constatat, săptămâna aceasta, existenţa unor probleme legate de proiectare la noul corp al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, unul dintre cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea serviciilor medicale în judeţul Argeş derulate în ultimele cinci decenii.

Conducerea Consiliului Judeţean Argeş a avut săptămâna aceasta o întâlnire cu reprezentanţii constructorului noului corp de clădire al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, dar şi cu cei ai firmei care a proiectat imobilul.

Discuţiile care s-au purtat chiar pe şantierul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti au vizat, în principal, găsirea soluţiilor la problemele tehnice apărute în timpul construcţiei. 

“Deşi construcţia noului corp de clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti este în termen, au apărut câteva probleme legate de proiectare. Soluţiile pentru rezolvarea acestor probleme trebuiau să vină de la proiectant, firma Eurocerad. Tocmai de aceea, le-am dat un termen să găsească aceste soluţii şi să ni le prezinte. În ceea ce priveşte construcţia propriu-zisă, constructorul m-a informat că până în momentul de faţă s-a realizat aproximativ 95% din structura de rezistenţă a clădirii, la etajele 2 şi 3 s-au realizat zidăriile şi compartimentările, s-au montat instalaţiile termice, cele trei cazane şi cele trei boilere pentru furnizare apă caldă şi agent termic", a precizat Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

Potrivit oficialului CJ Argeş, racordurile spre centrala termică sunt realizate într-un procent de 90%, ca şi reţeaua de incendiu de la subsol. 
 

"Şi partea electrică este realizată într-un procent de 75%, per total clădire. În continuare, ţin să transmit faptul că apreciez seriozitatea şi promptitudinea de care au dat dovadă toţi cei implicaţi în acest proiect şi îi asigurăm că din partea noastră va exista susţinere şi deschidere. Sănătatea este o prioritate pentru Consiliul Judeţean Argeş, iar acest proiect, împreună cu cele două proiecte pe fonduri europene - Modernizarea Ambulatoriului şi a Unităţii de Primiri Urgenţe şi consolidarea corpului vechi al spitalului (fonduri PNDL II), reprezintă cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea serviciilor medicale în judeţul Argeş din ultimii 50 de ani”, a mai explicat Marius Nicolaescu. 

Trei adăposturi ALA şi o zonă destinată prosecturii

Corpul de clădire aflat în construcţie va avea un regim de înălţime S+P+4E şi va putea fi accesibil de la nivelul terenului (de pe latura vestică), dar şi din corpul vechi al spitalului.

Clădirea va avea un nivel subteran în care vor fi amplasate spaţiile tehnice aferente construcţiei, trei adăposturi ALA şi o zonă destinată prosecturii (încăpere în care se depun cadavrele şi se efectuează autopsiile).

Pe cele cinci niveluri supraterane ale clădirii se vor amenaja secţii medicale transferate din clădirea principală a spitalului şi un bloc operator, astfel: la parter - secţia Chirurgie plastică şi Arşi; la etajul 1 - secţia de Chirurgie vasculară; la etajul 2 - Blocul operator (cu Săli de operaţie chirurgie plastică, electrofiziologie şi chirurgie cardio-vasculară); la etajele 3 şi 4 - secţia Cardiologie. 

Cât costă noul corp al SJU Piteşti

Valoarea totală a obiectivului de investiţii este de 85.213.652 lei (cu TVA inclus), din care 36.882.724 lei (cu TVA inclus) reprezintă valoarea pentru construcţii – montaj (C+M), iar 32.385.983 lei reprezintă dotările cu echipamente şi aparatură medicală, mobilier medical şi general. 

Licitaţia pentru construirea noului corp de clădire al spitalului a fost adjudecată de asocierea de firme SC Star Trading IMPEX SRL - SC Zeus SA – SC Valah Construct Grup SRL. Durata de derulare a contractului este de maxim 36 de luni, iar perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni. Lucrarea ar trebui finalizată în primăvara anului viitor.

Întreaga investiţie este finanţată din fondurile alocate de bugetul Consiliului Judeţean Argeş.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Soţia inginerului decedat la Piteşti după ce a fost imobilizat violent: „Poliţia a ajuns mai rău ca Miliţia”

Povestea bunicului care nu ratează niciun vaccin: „Vrea să mai trăiască. Are un cancer, sondă urinară şi alte afecţiuni” 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite