Primul caz de coronavirus la Curtea de Argeş: pacientă venită din Anglia, fără simptome la filtrele din aeroport

Primul caz de coronavirus la Curtea de
Argeş: pacientă venită din Anglia, fără simptome la filtrele din aeroport

Femeia a intrat în ţară acum 10 zile

Primul caz de coronavirus a fost confirmat şi în oraşul Curtea de Argeş. Este vorba de o femeie care s-a întors din Anglia pe 14 martie şi care nu a prezentat vreun simptom la filtrele de pe aeroportul Henri Coandă din Capitală. După câteva zile, femeia s-a simţit rău, iar pe 22 martie a fost luată cu izoleta. Marţi 24 martie, testul de coronavirus a ieşit pozitiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia este acum internată în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş. Pe 14 martie, testul cu termoscanerul de pe aeroportul Henri Coandă a indicat că nu sunt probleme, iar femeia a mers la Curtea de Argeş, plimbându-se prin oraş mai multe zile.

Ulterior, s-a simţit rău, iar duminică 22 martie a fost luată cu izoleta din locuinţă. Pe 24 martie, testul de coronavirus a ieşit pozitiv. Soţul său a fost plasat în autoizolare şi va face şi el un test de coronavirus.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a declanşat o anchetă epidemiologică pentru a vedea care sunt persoanele cu care a intrat în contact femeia şi pentru a le testa ulterior.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: