Primarul Smădu, despre fotografiile şocante cu cei şapte urşi împuşcaţi în Ocolul Silvic Domneşti: „Există multă rea credinţă în postarea aceea”

Primarul Smădu, despre fotografiile şocante cu cei şapte urşi împuşcaţi în Ocolul Silvic Domneşti: „Există multă rea credinţă în postarea aceea”

Cele două  fototografii postate marţi pe reţeaua de socializare Facebook ilustrează deznodământul crunt al unei partide de vânătoare: şapte leşuri de urs şi două de lup

Edilul şef de la Domneşti Argeş, el însuşi vânător sportiv, a demarat propria sa anchetă legată de imaginile care, de ieri, scandalizează Internetul şi pe care organizaţia non-profit Christian Adventure le-a prezentat ca fiind făcute în comuna pe care Nicolae Smădu o păstoreşte. Primarul bagă mâna în foc pentru legalitatea vânătorii încheiate cu imaginea cruntă a celor şapte leşuri de urs întinse de-a lungul unui drum forestier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul spune că fotografiile care au stârnit pe Internet zeci de mii de reacţii virulente faţă de masacrul din Argeş au fost, într-adevăr făcute în Ocolul Silvic Domneşti, care se întinde însă şi în afara localităţii pe care o păstoreşte, dar le-a plasat pe teritoriul comunei Corbi.
 
“Am stat de vorbă cu mai multe persoane, inclusiv cu unul dintre băieţii care apar în fotografie şi care, în acele imagini, este doar figurant. Fotografiile au fost făcute în data de 20 septembrie, anul trecut, şi sunt sută la sută convins că totul s-a desfăşurat legal. Vânătoarea a fost organizată de Ocolul Silvic Domneşti, împreună cu Regia şI garantez că nimeni nu poate să facă aşa ceva într-un stil barbar, dacă ar fi neorganizat”, explică edilul şef de la Domneşti.
 
Ce e mai tragic: masacrul în sine sau faptul că totul s-a desfăşurat sub umbrela legii?
 
Edilul sare în apărarea autorilor morali ai imaginilor care au scandalizat internauţii şi-i condamnă, într-un fel sau altul, pe cei care au postat imaginile.
 
"Există multă rea credinţă în postarea aceea. În ocoalele silvice, vânătoarea se face nu haotic, ci în baza unor planuri, pentru că nu poţi lăsa animalele să se înmulţească necontrolat. Ocolul Silvic de la Domneşti are un fond cinegetic bogat şi este o zonă cu tradiţie pentru vânătoare”, a explicat, pentru Adevărul, primarul comunei Domneşti, Nicolae Smădu.
 
Cele două fototografii postate marţi pe reţeaua de socializare Facebook ilustrează deznodământul crunt al unei partide de vânătoare: şapte leşuri de urs şi două de lup. Fotografiile au fost distribuite de peste 10.000 de ori şi au atras reacţii dure din partea internauţilor care continuă să condamne masacrul din Argeş.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările