Primarul care-i face de râs pe Facebook pe leneşii comunei. Edilul a publicat peste 80 de fotografii pe o „listă a ruşinii“

Primarul care-i face de râs pe Facebook pe leneşii comunei. Edilul a publicat peste 80 de fotografii pe o „listă a ruşinii“

Virgil Baciu, primarul comunei Corbi FOTO Denis Grigorescu

Primăria comunei argeşene Corbi a publicat pe pagina de Facebook, sub titlul „Lista ruşinii”, fotografii şi adrese a zeci de gospodării neîngrijite din comună. În caz că cei vizaţi nu vor lua măsuri, aceştia ar putea fi amendaţi şi, mai mult chiar, conform unei Hotărâri de Consiliu Local, li se vor dubla impozitele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste de 80 de fotografii cu gospodării neîngrijite au fost publicate, alături de adresele proprietarilor, pe pagina de Facebook a Primăriei Corbi, judeţul Argeş.

„Aceste imagini nu fac cinste comunităţii noastre şi reprezintă proprietăţi aflate în vecinătatea drumului judeţean din comuna Corbi. Apelăm la spiritul dumneavoastră civic pentru responsabilizarea proprietarilor, evitând astfel sancţionarea conform Hotărârii de Consiliu Local Corbi nr. 6 / 2013 unde buna gospodărire a comunei Corbi, păstrarea curăţeniei, respectarea strictă a normelor de igienă, precum şi activitatea de gospodărire, constituie o îndatorire civică a tuturor locuitorilor comunei”, a fost mesajul postat de primarul localităţii pe pagina oficială de Facebook a comunei.

Potrivit prevederilor Hotărârii de Consiliu Local din 2013, „este obligatoriu măturatul curţilor şi curăţarea zilnică a trotuarelor şi a rigolelor de pământ, noroi, zăpadă, gheaţă, acolo unde locuiesc, respectiv unde îşi au sediile sau îşi desfăşoară activitatea şi în faţa terenurilor neconstruite, dar pe care le deţin cu orice titlu. De asemenea, proprietarii au obligaţia de a îngriji, plivi, săpa florile şi plantaţiile de orice fel situate în dreptul locuinţelor, unităţilor sau locurilor virane respective”. Amenzile pentru încălcarea acestor prevederi se pedepsesc cu amendă de la 400 la 1.000 lei pentru persoanele fizice.

Ce spune primarul comunei: „Vom publica şi o listă cu cele mai îngrijite gospodării”

 

Am stat de vorbă şi cu Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, pentru a ne spune mai multe legat de iniţiativa inedită de a publica pe Facebook pozele şi adresele gospodăriilor neîngrijite.

„A venit primăvara şi fiecare trebuie să îşi îngrijească proprietatea. Şi până la urmă oamenii mai trebuie şi mobilizaţi. Legat de postarea de pe Facebook, aceasta este o primă etapă. Vom face ulterior şi publica şi o listă cu cei care au cele mai frumoase şi îngrijite gospodării. Legat de imaginile postate, a fost o atenţionare, un semnal. Trebuie să ne pese tuturor de comunitatea în care trăim. Vom aplica şi măsuri pecuniare, dacă va fi cazul. Legal, se poate ajunge şi la mărirea impozitului cu 100% acolo unde sunt gospodării neîngrijite. Ştiu că sunt şi gospodării unde sunt bătrâni sau persoane nevoiaşe, nu am nimic cu aceştia. Dar trebuie să ne gândim la măsuri şi în aceste cazuri, cum ar fi datul în arendă”, spune Virgil Baciu, primarul comunei Corbi.

Zeci de persoane au comentat postarea Primăriei Corbi. „Indiferent de cine este sau va fi primar, indiferent dacă sunt sau nu astupate gropile de pe şosea, indiferent de motivele fiecăruia, în faţa gospodăriei sau a grădinii avem datoria de a ne îngriji de felul cum arată”, a spus Alexandru Ghiniţă, un cetăţean din comună.

Comuna Corbi are o creştere economică spectaculoasă, iar de 2-3 ani rata natalităţii este într-o uşoară creştere. În ultimii ani, la Corbi au fost finalizate numeroase proiecte cu finanţare europeană. Tot la Corbi vin zeci de mii de turişti anual, atraşi de peisajele superbe de aici şi de celebra biserică rupestră Corbii de Piatră.

Corbi este comuna cu cele mai multe oi din judeţ şi în topul localităţilor cu cele mai multe oi din ţară – nu mai puţin de 32.000 (şi 400 de oieri) – un fel de „mini-Australie“ din acest punct de vedere.

Tot la Corbi funcţionează o firmă cu zeci de angajaţi unde se produc tricotaje şi broderii pentru firme celebre precum Valentino, Benetton, Prada, Luisa Spagnoli şi Max Mara.

În ultimii cinci ani, la Corbi au fost asfaltaţi 22 km de străzi, iar 46 km de străzi şi drumuri au fost modernizate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările