Prima localitate din Argeş închisă. „Muscelenii vor vedea, la faţa locului, ceea ce trebuie să înţelegem că sunt spiritul şi litera ordonanţelor militare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevarul
Foto arhivă Adevarul

Comuna argeşeană Godeni este închisă. Patru echipaje permanente de poliţie flanchează intrările/ieşirile din localitate.

Autorităţile locale din zona Câmpulung au întrunit luni comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi au transmis măsurile propuse către Instituţia Prefectului.

La Godeni, s-a stabilit faptul să se verifice cu o mai mare stricteţe, respectarea măsurilor de izolare la domiciliu. S-a limitat programul de activitate al magazinelor, s-a stabilit obligativitatea purtării măştilor de protecţie, dezinfectarea periodică a străzilor şi a zonelor de intrare a instituţiilor publice.

Prefectul Emanuel Soare a dispus ulterior o serie de măsuri care să împiedice răspândirea virusului COVID-19 în nordul judeţului.

Astfel, s-a luat decizia ca circulaţia persoanelor prin localitatea Godeni să fie controlată foarte strict. În plus, jandarmii vor controla cu mare atenţie respectarea ordonanţelor militare în municipiul Câmpulung.

“În acest moment, localitatea Godeni este închisă, în fapt, prin existenţa, de astăzi, a patru echipaje permanente de poliţie, la toate intrările/ieşirile din localitate. Toate persoanele care părăsesc gospodăriile sunt verificate, pentru a vedea dacă motivele deplasării sunt conforme ordonanţelor militare în vigoare. În caz contrar, persoanele nu sunt lăsate să se deplaseze, sunt amendate şi întoarse în gospodăria proprie. Nu se permit excepţii şi nici abateri. Impunerea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19 în Câmpulung se va realiza cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, începând cu data de 07.04.2020. Mâine dimineaţă muscelenii vor vedea, la faţa locului, ceea ce trebuie să înţelegem că sunt <<spiritul şi litera”>> ordonanţelor militare privitoare la prevenirea răspândirii COVID 19.

Insist asupra înţelegerii faptului că fiecare locuitor al Argeşului este responsabil pentru modul în care înţelege să respecte regulile stabilite prin ordonanţele de urgenţă, iar cetăţenii care s-au întors din străinătate în această perioadă trebuie să înţeleagă că legile şi regulile nu sunt opţionale, ci obligatorii pentru toţi”, a transmis prefectul Emanuel Soare.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite