Preţ de speriat pe SEAP: sute de franzele la 1.193 de lei bucata comandate pentru o grădiniţă din Piteşti. Ce spune furnizorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădiniţa Luminişul Pădurii din Piteşti, cea care a comandat franzelele FOTO: Facebook/ Grădiniţa Luminişul Pădurii
Grădiniţa Luminişul Pădurii din Piteşti, cea care a comandat franzelele FOTO: Facebook/ Grădiniţa Luminişul Pădurii

Pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) apare o informaţie potrivit căreia o grădiniţă din Piteşti ar fi cumpărat, prin achiziţie directă, sute de franzele la preţul astronomic de 1.193 lei/ bucată.

Conform SEAP şi site-ului E-Juridic, de la începutul anului 2020 ar fi fost organizate trei atribuiri directe de contract pentru sute de franzele feliate de câte 400 de grame către acelaşi furnizor, preţul plătit fiind de 1.193 lei pe franzelă. Este vorba de firma Standard Mondopan Group din Piteşti. Beneficiarul este grădiniţa de stat cu program prelungit „Luminişul Pădurii” din Piteşti.

Cele trei operaţiuni de cumpărare directă au avut loc pe 10 ianuarie 2020, 16 ianuarie 2020 şi 3 februarie 2020, după cum spun cei de la E-Juridic.

După ce informaţiile au devenit publice, una dintre cele trei atribuiri directe a fost anulată, pe data de 19 februarie, motivul fiind preţul eronat.

Compania din Piteşti care comercializează franzelele feliate a răspuns solicitării site-ului E-Juridic şi a prezentat un punct de vedere ce clarifică situaţia neobişnuită.

"Preţul real cu care societatea noastră comercializează pâinea albă feliată de 400 de grame este de 1,193 lei+T.V.A., aşa cum reiese şi din catalogul nostru de produse încărcat în S.E.A.P./S.I.C.A.P", au transmis reprezentanţii Standard Mondopan Group.

Compania a mai spus şi că preţurile ce apar în SEAP "reprezintă rezultatul unor erori de tastare ale operatorilor, care, cu ocazia introducerii datelor în platforma electronică S.E.A.P./S.I.C.A.P., au tastat punct în loc de virgulă".

"Valorile eronate astfel rezultate, la care faceţi referire în cuprinsul articolului, nu s-au concretizat în niciun document financiar contabil şi nu au fost NICIODATĂ achitate, pâinea respectivă fiind facturată ÎNTOTDEAUNA LA PREŢUL DE 1,19 LEI + T.V.A. către autoritatea contractantă, respectiv Grădiniţă cu program prelungit Luminişul Pădurii", a mai declarat pentru E-Juridic administratorul Standard Mondopan Group, Elena Apostol.

Compania a ataşat mai multe documente justificative, inclusiv facturi pe care se vede preţul real de 1,19 lei per franzelă. Firma din Piteşti a mai precizat şi că s-a adresat deja SEAP/SICAP pentru corectarea marilor erori de preţ.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite