Prefectul Cristian Soare, referindu-se la ordinul de revocare a lui Nicolescu: “N-a fost o decizie uşoară. Era singura pe care  puteam s-o iau şi mi-o asum”

Prefectul Cristian
Soare, referindu-se la ordinul de revocare a lui Nicolescu: “N-a fost o decizie uşoară. Era singura pe care 
puteam s-o iau şi mi-o asum”

Prefectul de Argeş, Cristian Soare

La câteva ore după ce a semnat ordinul de revocare a lui Constantin Nicolescu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, prefectul Cristian Soare şi-a argumentat decizia cu invocarea legii nr. 176/2010.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit actului normativ invocat de prefect, „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat că a emis un act administrativ, a încheiat un act juridic, a luat o decizie sau a participat la luarea unei decizii cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective, în măsura în care prevederile prezentei legi nu derogă de la aceasta şi dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni.”

“Sunt ferm convins că am luat decizia corectă”
 
Cristian Soare şi-a explicat decizia şi prin faptul că ANI a atras atenţia că prefectul este obligat să pună în aplicare decizia ÎCCJ, în caz contrar fiind pasibil de sancţiuni.
 
“Dacă nu emiteam acest ordin, mi se putea face plângere penală pentru nepunerea în aplicare a unei hotărâri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. N-a fost o decizie uşoară. Era singura pe care puteam s-o iau şi mi-o asum. Oricine în locul meu ar fi făcut sau ar fi trebuit să facă la fel. Sunt ferm convins că am luat decizia corectă.”, a precizat Cristian Soare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările