Povestea primului film realizat la Hollywood. Despre ce vorbeşte melodrama

Povestea primului
film realizat la Hollywood. Despre ce vorbeşte melodrama

Pelicula In Old California a fost realizată acum 110 ani FOTO: Wikipedia

Realizat de cunoscutul regizor D.W. Griffith în 1910, „In Old California” este primul film realizat la Hollywood şi recunoscut oficial ca atare, după ce ani în şir s-a crezut că prima peliculă realizată în Cetatea Filmului este The Squaw Man (1914) al lui Cecil B. DeMille.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un film mut realizat în 1910 şi cu o durată de doar 17 minute, „In Old California” este o melodramă despre era mexicană a Californiei.

Regizorul D.W. Griffith a descoperit pe atunci micul sat Hollywood în cadrul uneia dintre călătoriile făcute în California şi a decis să filmeze acolo datorită peisajelor superbe şi oamenilor prietenoşi. Descoperit după câteva decenii într-o arhivă, filmul considerat pierdut a fost prezentat în 2004 la Festivalul de Film Beverly Hills.

Filmul, a cărui acţiune se petrece înainte de 1822, spune povestea Perditei Lergnello, o frumoasă tânără spaniolă iubită de Jr. Manuella, un spaniol bogat plecat în Lumea Nouă în căutarea aventurii. Numai că Perdita i-a dat inima lui Pedro Cortes, un trubadur şarmant cu care se căsătoreşte. După 20 de ani, Perdita realizează că mariajul ei cu Cortes a fost o mare greşeală, deoarece acesta are un comportament reprobabil. Problema e că cei doi au un fiu de 19 ani. Nedorind ca acesta să urmeze exemplul negativ al soţului, Perdita decide să apeleze la fostul iubit, Manuella, ajuns între timp guvernatorul Californiei. Guvernatorul îl ia pe băiat în compania sa, numai că acesta moşteneşte temperamentul lui Cortes, fiind preocupat de furturi şi băutură.

Mai târziu, aflată pe moarte, Perdita îi cere lui Manuella să îl vadă pe băiat încă o dată înainte să moară. Numai că băiatul a fost prins furând, iar Manuella este dezgustat. Însă pentru că nu vrea ca fosta lui iubită să moară nefericită, îl decorează pe băiat, făcându-l să apară în faţa mamei lui ca un erou. Ulterior, după ce Perdita moare, băiatul este trimis la închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările