Poliţistul găsit împuşcat în casă, alături de băiatul lui, era fiul unui politician. Cum a fost descoperit copilul de 3 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Frantescu era angajat al  Brigăzii  de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi lucra în Poliţie din anul 2011 FOTO Facebook Marius Franţescu
Marius Frantescu era angajat al  Brigăzii  de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi lucra în Poliţie din anul 2011 FOTO Facebook Marius Franţescu

Marius Franţescu, poliţist de la BCCO Piteşti, a fost găsit mort în casă sâmbătă, alături de fiul lui de trei ani, amândoi fiind împuşcaţi. Descoperirea a fost făcută după ce fosta soţie a sunat la uşa lui Marius, nu i-a răspuns nimeni, iar ea a apelat 112. Surse apropiate anchetei susţin că prima lor pistă ar fi că bărbatul şi-ar fi ucis fiul, apoi s-ar fi sinucis. Deocamdată este vorba doar despre o ipoteză, neconfirmată oficial de anchetatori.

UPDATE: Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ştefan, în locuinţa poliţistului au fost găsite mai multe bilete de adio.

UPDATE: Ambele crime au fost comise cu pistolul din dotare al poliţistului

Marius Franţescu era ofiţer de poliţie la BCCO Piteşti şi, potrivit IPJ Argeş, nu a prezentat probleme la testarea psihologică periodică.

Bărbatul divorţase, săptămâna aceasta, la notariat. Sămbătă dimineaţă, aşa cum conveniseră, fosta soţie i-a adus bărbatului copilul, în vârstă de trei ani şi şase luni, iar la prânz, a venit să-l ia înapoi. 

Marius Franţescu nu a răspuns însă la uşă şi nici la telefonul pe care femeia îl auzea sunând în interior, motiv pentru care a apelat serviciul 112.

Echipajul de intervenţie i-a găsit pe cei doi împuşcaţi în cap. Surse apropiate anchetei spun că prima pistă a anchetatorilor e legată de posibilitatea ca poliţistul să îşi fi împuşcat fiul, apoi să se fi sinucis.

Atăt crima, cât şi posibilul suicid, au fost comise cu arma din dotare, pe care ofiţerul avea dreptul să o ia acasă.

„Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş”, a declarat, pentru Adevărul, inspectorul principal de poliţie, Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Ştirea Iniţială:

Potrivit IPJ, Argeş, crima şi suicidul au fost săvârşite cu arma din dotare (cu care poliţistul avea dreptul să plece acasă).

Marius Franţescu (29 de ani) este fiul preşedintelui PNL Mioveni, Costel Franţescu. Bărbatul era angajat al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi lucra în Poliţie din anul 2011. Divorţase de puţin timp de soţia sa, Alina Lăudatu, şi ea poliţistă la Serviciului Economic al IPJ Argeş, cu care avea un copil în vârstă de trei ani. Cei doi împărţeau custodia copilului.

Fosta soţie este şi cea care a sunat la 112 după ce a găsit blocată uşa apartamentului în care se aflau cei doi.

Oamenii legii l-au găsit pe copil înfăşurat într-un sac, iar pe colegul lor, împuşcat în cap.

Marius Franţescu fusese supus ultima dată testării psihologice în cursul acestui an, trecând fără probleme evaluarea. Nu se ştie deocamdată dacă arma folosită era cea din dotare, de la serviciu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite