Pitesti: La rând la “minuni” medicale

Pitesti: La rând la “minuni” medicale

Pitesti: La rând la “minuni” medicale

 Bătrânii care speră să se vindece de reumatism şi boli de inimă cu pietre şi becuri fac coadă, în fiecare dimineaţă, la centrul medical Ceragem. Niciunul nu ştie însă că inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş au propus suspendarea activităţii centrului.


În această dimineaţă mai bine de 400 de pensionari se încolonaseră calmi în faţa centrului de pe strada Doaga. Toţi  şi-au pus speranţe în becurile cu infraroşu, umplute cu heliu şi pietrele de jad care combina efectele de presopunctură şi căldură.

Cei mai mulţi s-au trezit cu noaptea-n cap ca să prindă un loc în faţă. Sunt oameni care vin aici de la zeci de kilometri distanţă.
“Am plecat de la ora 04.00 din Moşoaia ca s-ajungem cât de cât devreme. Ne chinuie reumatismul şi coloana! După curele astea ne simţim ceva mai bine”, spun soţii Glafira şi Ion Popescu, aflaţi în fruntea rândului.
Nicolae Florea este al patrulea din rând. ,,Mi-a spus un vecin că scapi de dureri după câteva şedinţe şi-am venit să-ncerc şi eu că-i gratis. E prima dată, şi am venit mai de dimineaţă fiindcă auzisem că e aglomeraţie”, exlică el.
“Aparatul funcţionează cu becuri de heliu şi infraroşii şi degajă  o caldura care ajunge in corpul pacientului. Tratamentul durează o jumatate de oră. Masajul stimuleaza cele 15 puncte ale coloanei vertebrale si alte trei de pe abdomen.”,  le  explică la telefon, celor interesaţi, una dintre angajatele centrului.

Mai multe nereguli
Inspectorii DSP Argeş au verificat central şi au constatat că lucrurile nu sunt tocmai în regulă.
“Există o propunere de suspendare a activităţii acestui centru  pentru unele nereguli de funcţionare. Au un plan de conformare  şi dacă nu se ţin de el nu-şi vor mai putea desfăşura activitatea,, explică  dr. Viorel Enache, directorul DSP Argeş.
El le dă şi un sfat celor care aleg acest gen de  terapie. “Este bine ca înainte de a mege la tratament să ceră şi sfatul medicului, pentru că  în cazul anumitor afecţiuni există înterdicţii şi pot apărea probleme. Dacă medicul recomandă astfel e terapii , atunci pot apela şi la această formă de tratament”, spune Viorel Enache.

Trimitere pentru ziarul de mâine
Aflaţi care sunt neregulile depistate la centrul Ceragem maâine, în Adevărul de Seara

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: