Piteşti: Pompierul acuzat de trafic de influenţă a fost trimis în judecată

Piteşti: Pompierul acuzat de trafic de influenţă a fost trimis în judecată

Sergentul major Ionuţ Daniel Neculae este acuzat pentru trafic de influenţă

Subofiţerul din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, prins în flagrant când lua mită, a fost trimis în judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arrest, a lui Ionuţ Daniel Neculae. Pompierul, în vârstă de 24 de ani, este acuzat pentru trafic de influenţă în formă continuată.

În perioada februarie 2009 -  martie 2010, subofiţerul de la ISU Argeş a pretins de la 17 persoane suma totală de 41.500 euro şi 10.000 lei, din care a primit 15.200 euro şi 10.000 lei. Ionuţ Daniel Neculae le-a lăsat să creadă că are influenţă asupra unui funcţionar din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, care le va facilita angajarea, în mod fraudulos.

Totodată, şapte persoane sunt cercetate în stare de libertate pentru cumpărare de infleunţă. Astfel, Maria Rozalia Coţandra şi Georgiana Vochin i-au promis lui Ionuţ Daniel Neculae câte 4.000 euro, din care în avans câte 2.000 euro, Georgel Neagu, Marian Barbu, Daniel Alexandru Răducu şi Virgilia Bratu au promis câte 2.500 euro, din care au remis efectiv în avans câte 1.200 euro, iar Iulian Costache a promis inculpatului suma de 10.000 lei, din care i-a remis efectiv în avans suma de 5.000 lei pretinsă de inculpat.

Celelalte zece persoane pe care subofiţerul le-a mai păcălit şi de la care a primit bani, vor fi folosiţi la proces ca martori, întrucât ei l-au denunţat pe Ionuţ Daniel Neculae.
Procesul se va judeca la Tribunalul Argeş.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: