Piteşti: Piaţa rezidenţială din Piteşti este blocată

Conform unui studiu realizat de compania Sc Darian Drs. SA, privitor la piaţa imobiliară din piteşti,în ansamblurile rezidenţiale, fie de vile sau apartamente de lux, nu se mai mişcă nimc.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimul an nu a mai existat niciun proiect nou şi nici nu se mai vinde nimic. Cauzele sunt legate de faptul că dezvoltatorii nu renunţă la preţ pentru că vor profituri mari, iar cumpărătorii sunt din ce în ce mai reţinuţi şi negociază dur.

De acest studio, în Piteşti s-au ocupat Marian Chirila, Manager Zonal la Darian Drs. S.A. şi Ciprian Neagu, cel care a întocmit rapoartele. În urma analizelor, a reieşit că preşurile pentru locuinţele din ansambluri rezidenţiale au continuat şi continuat să scadă sau au rămas la acelaşi nivel ca în 2009. "În unele cazuri, preţul a scăzut până la un nivel maxim acceptat, astfel că, pentru moment, preturile, atât la apartamentele noi cât şi la cele vechi, stagnează in jurul unui nivel similar cu cel din semestrul doi al anului 2009.", se arată în raport. Nivelul mediu la care a rămas preţul apartamentelor rezidenţiale din Piteşti este de 870 eur/mp suprafaţă utilă. "Cele mai mari preţuri s-au înregistrat în zona Centrală, acolo unde preţul mediu este de aproximativ 1,005 euro/mp suprafaţă utilă, nemodificat faţă de Semestrul II 2009.", se menţionează în raport. Cele mai mici preţuri înregistrate la nivelul oraşului se găsesc în zona Nord, media fiind de aproximativ 785 euro/mp suprafaţă utilă.

Nimeni nu mai cumpără vile

Dezvoltatorii cartierelor rezidenţiale de vile au de suferit şi mai mult decât cei care au cosntruit apartamente cu suprafeţe de 45 până la 100 mp. În urmă cu patru, cinci ani au început să apară ansamblurile de vile precum ciupercile după ploaie. În ultimul an, nu s-a mai mişcat absolute nimic şi nu s-a mai cosntruit nimic. Zonele cu ansambluri rezidenţiale din comuna Bascov, Bradu, zona Tancodrom, comuna Ştefăneşti au rămas, în unele cazuri nefinalizate pentru că brusc au dispărut cumpărătorii. Cu preţuri pornind de la 49000 de euro, pentru o vilă la roşu, în Cătanele, la 10 km de Piteşti, nici nu este de mirare că nu mai există cumpărători. "Nu surprinde nici că foarte multe imobile din cadrul cartierelor rezidenţiale de vile nu s-au vândut, ţinând cont că proiectele caselor au fost de suprafeţe peste medie (cu o cerere foarte mică în această perioadă), iar profitul aşteptat si cerut de către dezvolatori fiind unul mare. Astfel că, previziunile că piaţa imobiliară va mai aştepta o perioadă pentru a-şi reveni sunt bine fundamentate in realitatea economică actuală.", menţionează raportul.


Anul trecut, s-au vândut, în Piteşti, 772 de locuinţe la cheie, cele mai multe fiind apartamente de câte trei camere sau garsoniere. „Cea mai ieftină locuinţă nouă, la cheie, cu finisaje de lux şi parcare subterană şi supraterană costă 35.000 de euro. La noi merg mai bine garsonierele şi apartamentele cu trei camere, cele cu două sunt mai puţin căutate.", spune Cristina Ştoi, reprezentanta firmei Italy Construcţii, unul dintre dezvoltatorii imobiliari din Piteşti, zona Găvana.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: