Piteşti: Ileana Şipoteanu: „Piteştiul a fost oraşul care m-a lansat“

Piteşti: Ileana Şipoteanu: „Piteştiul a fost oraşul care m-a lansat“

Ileana Şipoteanu

Sabilită în Constanţa unde lucrează la Teatrul de Stat, argeşeanca născută la Rucăr vine cu drag la Piteşti, oraşul începuturilor sale de artistă. Cunoscuta interpretă de muzică uşoară Ileana Şipoteanu spune că e legată de oraşul nostru unde a studiat la Şcoala Populară de Arte şi Meserii şi unde a fost angajată timp de cinci ani a Teatrului „Alexandru Davila“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aţi studiat la Şcoala Populară de Arte şi Meserii. Cum aţi ajuns aici?

Ileana Şipoteanu:
În 1985 când am venit la Piteşti nu bănuiam că voi cânta vreodată. Am fost într-un fel împinsă de la spate... Tata a fost cel care m-a dus la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti, unde o dată pe săptămână, marţea, veneam la cursuri, deoarece în paralel făceam şi Liceul Industrial din Rucăr. Doamna Cornelia Voica, cunoscută ca o profesoară de canto foarte exigentă, mi-a îndrumat paşii spre lumea muzicii.

Care erau locurile dragi ale adolescenţei piteştene?

Ileana Şipoteanu: Pădurea Trivale, o zonă foarte frumoasă, era locul meu preferat, mai ales că locuiam în apropiere la o gazdă.

Aţi legat multe prietenii pe atunci. Cu care dintre prietenii şi colegii de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii aţi păstrat legătura?


Ileana Şipoteanu:
Cu Otilia Rădulescu care este, în prezent, solistă la Opera din Istambul. Am petrecut mai mult timp cu ea pentru că eram colege foarte bune, iar mai târziu am mers împreună în turnee.

De ce anume vă este dor când vă gândiţi la Piteşti?

Ileana Şipoteanu: Mi-e dor de anii aceia frumoşi, de spectacolele de la Teatrul „Alexandru Davila“, unde aveam spectacole pline de melodii frumoase şi chiar şi de florile pe care le primeam după spectacole.

Începând cu 1985 până în 1990 aţi fost solistă la Teatrul „Alexandru Davila“. Cum a fost despărţirea de teatrul piteştean ?


Ileana Şipoteanu: Nici nu am avut timp să ne dezmeticim pentru că am plecat imediat după Revoluţie. A fost trecerea aceea de la extaz la nebunie, mă refer la Revoluţie. Am plecat din Piteşti, dar nu-mi mai amintesc mare lucru despre împrejurările în care am plecat.

Nu sunteţi piteşteancă, dar aţi locuit mult aici. Ce a reprezentat acest oraş pentru dumneavoastră?


Ileana Şipoteanu: Piteştiul a fost oraşul care m-a lansat, oraşul care m-a propulsat în constelaţia muzicii uşoare româneşti, locul unde am întâlnit oamenii potriviţi pentru cariera mea muzicală.

Mai veniţi pe la noi?

Ileana Şipoteanu: Eu trec foarte des prin Piteşti şi chiar şi pe la Teatrul „Alexandru Davila“, unde am prieteni foarte buni. Ultima oară am fost anul trecut, când doamna profesoară Cornelia Voica m-a chemat la un spectacol organizat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Şcolii Populare de Arte şi Meserii.

Care este cea mai dragă amintire legată de acest oraş?

Ileana Şipoteanu: Amintirea, trasformată într-o căsnicie (râde), legată de soţul meu. Pe Dumitru (n.r. Lupu) l-am întâlnit la Teatrul „Alexandru Davila“ în 1986. El era dirijorul orchestrei teatrului, iar eu venisem să dau un concurs pentru postul de solist vocal. Însă abia după şapte ani de la prima întâlnire ne-am căsătorit.

Când vor putea să vă mai vadă piteştenii?


Ileana Şipoteanu: Am filmat pentru postul de televiziune TVRM pentru spectacolele de Sărbători. În plus pot să-i vadă pe copiii coordonaţi de mine de la Tabăra Muzicală, ce are loc vara în Constanţa, la B1TV unde am filmat Crăciunul şi Revelionul Copiilor. Acum, la final, vreau să urez tuturor Sărbători fericite, sanătate şi multe bucurii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările